Колеги здравейте, моля за помощ! Колата ми е Голф 2 1.6 Бензин проблема е следния. Колата не е карана отдавна , сложих всичко запалих я и първоначално пускаше бял дим, като позагря малко и подавах газ. И както подавам газ погледнах в огледалото след 1,2 километра каране колата почна да гори маслото, по точно Пушака черен, Като подадох оборот и си сложа раката на ауспуха, после си разтрия ръката черно! Отначало като я запалих ми хвърли 6,7 грама масло го изхвърли, гаража ми го зацапа с масло. И сега от бял дим се промени на черен, моля помагайте колеги отчаял съм се. Проверих пробката масло има колкото е нужно. Преди 500,600 километра е сменяно, но колата не е карана отдавна 1,2 години може би! Помагайте защо прави така. Сега не видях да тече масло, но отначало направо изхвърли няколко грама масло. Колата на свободен ход си държи нормални обороти. На вървеж пак. Защо ми прави такъв черен дим колеги?
Поздрави.

Голф 2 1,6 бензин черен дим
- potrebitel_555
- Автомобил: Golf 2 1.6 Benzin
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 1,6 бензин черен дим
От некаране вероятно са заминали гумичките на клапаните. Те за това викат, че двигател се не плаши от каране 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Чернилката не е от масло. Най-вероятно ти прелива карбуратора и имаш лошо горене.
Как ти е празния ход?
Как ти е празния ход?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мунс, както винаги си прав, съвсем изключих за горивото, хем и на мен преди доста време ми правеше яко чернилка точно от богата смес и невероятен разход 15-16/100 в града- оказа се прецакана мембрана на вакуумчето на делкото, та колегата може и да я пробва дали тя не е сдала багажа. Да те питам Мунс, за белия дим, от къде се е поличил, че колегата и това е споменал! Иначе бих добавил, че трябва да си мирише и доста на бензинец от ауспуха.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”