Проблем с чистачките на Г4
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Проблем с чистачките на Г4
Онзи ден оправих АБС-а и вечра пък чистачките се скапаха.Като ги пусна вървят едва едва.Външно сичко е ОК ,под пласмасата обаче не знам.Кажете какво да търся?Колата е Г4 98-ма.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с чистачките на Г4
Проблема е дискутиран многократно и се води фабричен-клеясват стеблата на механизма и това води до спирането на чистачките. Решението е само едно-сваляне на механизма,разглобяванене /понякога е много зор/ шкурене,грес и по обратния ред а после се чудиш как бързо бягат по стъклото до....следващото клеясване 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Може ли линк?Щото в Голф раздела на думата чистачки нищо не открих ,а като пусна да търси чистачки изобщо ми изскачат теми "силиконови пера vs. Бош аеро"
ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект

- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
колега не се коси това се оправя за 10 мин и на моята бяха така ,дано не си ги насилил и да си изгорил моторчето.Пробвай първо с тази пред теб.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Може ли аз да питам нещо за задната. тя се ползва рядко и като я пусна в началото неможе да си направи пълния ход спира на различни места, така се опитва да направи няколко хода последователно и като се раздвижи с 3-4 минавания се оправя, преди да успее да направи нормален ход изобщо неможе да се спре също така
Иначе като вали дъжд или е мокро и се пуска от време на време няма проблем

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Може ли линк?Щото в Голф раздела на думата чистачки нищо не открих ,а като пусна да търси чистачки изобщо ми изскачат теми "силиконови пера vs. Бош аеро"
Не ти трябва линк а няколко ключета и малко свободно време-без разглабяне на механизма няма да минеш ! Така като гледам по веднъж в годината ми се пада да го правя това упражнение-досега 3 пъти

- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Ако не ти се занимава, чисто нов механизъм (без двигателчето) от официалния представител струва 128 лв. Иначе ето ТУК можеш да видиш как се стига до него. Процедурата по почистването не е трудна, иска се само търпение. За година и половина съм я правил 2 пъти, като гледам скоро май ще има и трети. Не е болка за умиране - досега това е бил най - сериозният проблем, който съм имал с Бората!
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект
И аз така мраза ги вече...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
batkotivalio написа:Rabbit_TDI написа:ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект
И аз така мраза ги вече...
Всички такива проблеми на Г4 са дето се казва козметични , за мен двигател,електроника и окачване които са най-важни за една кола са перфектни така че не виждам защо да си намразвам колата за дреболии !
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Е, добре де не е това кето очаквах!!!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
batkotivalio написа:Е, добре де не е това кето очаквах!!!
И аз така - верно по мотора и ходовата част няма проблеми ,ама от няколко месеца ми "яде" неделите пустата кола - в блока решиха че съм монтйор

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Та по чистачките - оправени на половина - демек сега съм само с една чистачка
Оказа се каквото ми казахте - втулката на шофйорската клеясала та дрънка и няма мърдане /а стана почти изведнъж
/ - като извадих оста беше надрана от боклуци.Лошото е че за да извадя оста падна яко блъскане и разбих резбата на чистачката/сега си търся ос - някой ако има/или целия механизъм/ да свирка да му я копувам/
Сега съм с една чистачка което и по-добре от нищо.Незнам вие как сте вадили ваще оси ама мойта половин един час я блъсках с чука
Иначе механизма е голяма врътня като го вадиш и сагаш за първи път щото навсякъде е с шлици и то клеясали.Отделно че разглобих мотора и после го сложих на обратно ,та разглобявай пак и сглобявай
- абе половин ден си отиде и то да ги бях направил поне ,а разбих едната
Иначе другата ос си се въртеше безгрижно.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е не ми казвай че си блъскал директно с чука по оста та си прецакал резбата,толкова ли нямаше някое по-кораво трупче да подложиш. А иначе е вярно че излизането като клеяса е трудно,иска се сериозно пръскане с WD40 и постоянно въртене на оста във втулката с някоя тръба за удължител и от време на време малко почукване АМА С ТРУПЧЕ и така..... 1-2 часа
Няма страшно в някоя морга със сигурност ще намериш ос /макар че едва ли някой ще ти продаде само нея/ а и в нашите платени обяви мисля имаше Г4 на части ако е по-нова година може вече да са ъпгрейднали механизма и да не ти се налага повече да се занимаваш с глупости 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
С чука блъсках.Нямах ВД40
Въртенето също ставаше с чук
- нямаше мърдане пущината.Абе цялата работа беше че си мислех че ще стане бързо ама найси.

- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Преди:

И след:

Купчинката отдолу е само от едната ос!
Това е за около 5 - 6 месеца.

И след:

Купчинката отдолу е само от едната ос!
Това е за около 5 - 6 месеца.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”