Проблем с чистачките на Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Проблем с чистачките на Г4

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 май 2009 9:56

Онзи ден оправих АБС-а и вечра пък чистачките се скапаха.Като ги пусна вървят едва едва.Външно сичко е ОК ,под пласмасата обаче не знам.Кажете какво да търся?Колата е Г4 98-ма.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачките на Г4

Мнениеот Stivi » Пет 15 май 2009 10:40

Проблема е дискутиран многократно и се води фабричен-клеясват стеблата на механизма и това води до спирането на чистачките. Решението е само едно-сваляне на механизма,разглобяванене /понякога е много зор/ шкурене,грес и по обратния ред а после се чудиш как бързо бягат по стъклото до....следващото клеясване :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 май 2009 13:32

Може ли линк?Щото в Голф раздела на думата чистачки нищо не открих ,а като пусна да търси чистачки изобщо ми изскачат теми "силиконови пера vs. Бош аеро"
ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект :(

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Пет 15 май 2009 13:57

колега не се коси това се оправя за 10 мин и на моята бяха така ,дано не си ги насилил и да си изгорил моторчето.Пробвай първо с тази пред теб.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 15 май 2009 16:00

Може ли аз да питам нещо за задната. тя се ползва рядко и като я пусна в началото неможе да си направи пълния ход спира на различни места, така се опитва да направи няколко хода последователно и като се раздвижи с 3-4 минавания се оправя, преди да успее да направи нормален ход изобщо неможе да се спре също така :shock Иначе като вали дъжд или е мокро и се пуска от време на време няма проблем

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 15 май 2009 20:13

Rabbit_TDI написа:Може ли линк?Щото в Голф раздела на думата чистачки нищо не открих ,а като пусна да търси чистачки изобщо ми изскачат теми "силиконови пера vs. Бош аеро"
ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект :(

Не ти трябва линк а няколко ключета и малко свободно време-без разглабяне на механизма няма да минеш ! Така като гледам по веднъж в годината ми се пада да го правя това упражнение-досега 3 пъти :wink:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 15 май 2009 21:30

Ако не ти се занимава, чисто нов механизъм (без двигателчето) от официалния представител струва 128 лв. Иначе ето ТУК можеш да видиш как се стига до него. Процедурата по почистването не е трудна, иска се само търпение. За година и половина съм я правил 2 пъти, като гледам скоро май ще има и трети. Не е болка за умиране - досега това е бил най - сериозният проблем, който съм имал с Бората!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 17 май 2009 0:36

Rabbit_TDI написа:ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект :(

И аз така мраза ги вече...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 17 май 2009 11:12

batkotivalio написа:
Rabbit_TDI написа:ОФФ: Баси четворките смотани има ли нещо дето да не им е пройзводствен дефект :(

И аз така мраза ги вече...

Всички такива проблеми на Г4 са дето се казва козметични , за мен двигател,електроника и окачване които са най-важни за една кола са перфектни така че не виждам защо да си намразвам колата за дреболии !

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 17 май 2009 22:14

Е, добре де не е това кето очаквах!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 май 2009 10:39

batkotivalio написа:Е, добре де не е това кето очаквах!!!

И аз така - верно по мотора и ходовата част няма проблеми ,ама от няколко месеца ми "яде" неделите пустата кола - в блока решиха че съм монтйор :lol: Иначе колегата кара една Ксара ,а шефа имаше чисто ново 407 пред тях Голфа е цвете :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 май 2009 10:43

Та по чистачките - оправени на половина - демек сега съм само с една чистачка :( :lol: Оказа се каквото ми казахте - втулката на шофйорската клеясала та дрънка и няма мърдане /а стана почти изведнъж :shock / - като извадих оста беше надрана от боклуци.Лошото е че за да извадя оста падна яко блъскане и разбих резбата на чистачката/сега си търся ос - някой ако има/или целия механизъм/ да свирка да му я копувам/ :( Сега съм с една чистачка което и по-добре от нищо.Незнам вие как сте вадили ваще оси ама мойта половин един час я блъсках с чука :( Иначе механизма е голяма врътня като го вадиш и сагаш за първи път щото навсякъде е с шлици и то клеясали.Отделно че разглобих мотора и после го сложих на обратно ,та разглобявай пак и сглобявай :lol: - абе половин ден си отиде и то да ги бях направил поне ,а разбих едната :( Иначе другата ос си се въртеше безгрижно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 18 май 2009 11:06

Е не ми казвай че си блъскал директно с чука по оста та си прецакал резбата,толкова ли нямаше някое по-кораво трупче да подложиш. А иначе е вярно че излизането като клеяса е трудно,иска се сериозно пръскане с WD40 и постоянно въртене на оста във втулката с някоя тръба за удължител и от време на време малко почукване АМА С ТРУПЧЕ и така..... 1-2 часа :) Няма страшно в някоя морга със сигурност ще намериш ос /макар че едва ли някой ще ти продаде само нея/ а и в нашите платени обяви мисля имаше Г4 на части ако е по-нова година може вече да са ъпгрейднали механизма и да не ти се налага повече да се занимаваш с глупости :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 май 2009 13:06

С чука блъсках.Нямах ВД40 :( Въртенето също ставаше с чук :( - нямаше мърдане пущината.Абе цялата работа беше че си мислех че ще стане бързо ама найси.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 19 май 2009 16:58

Преди:
Изображение
Изображение

И след:
Изображение

Купчинката отдолу е само от едната ос!