Golf MK3 1.9 TDI 94г. (комби) - Проблем със спирачна система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tedoto
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI Syncro
Двигател: AFN 1998

Golf MK3 1.9 TDI 94г. (комби) - Проблем със спирачна система

Мнениеот tedoto » Чет 18 дек 2014 13:23

Здравейте колеги,

Имам следния проблем: От известно време педала на спирачките потъваше при продължително натискане. Смених всички възможни медни тръбички от помпата до спирачните апарати (предни и задни). Проблема остана, и реших да сменя и спирачната помпа. В момента има два проблема: когато натисна педала, след средно положение, се чува и усеща едно изчаткване и педала слиза до долу. Не съм я обезвъздушил все още защото тук идва и следващия проблем - когато свалих гумите и погледнах първоначално спирачните апарати изпаднах в шок. Предния собственик явно е ползвал колата за "опитно поле" и е разказал играта на почти всички пробки за обезвъздушаване. От 4 възможни спирачни апарата - само на преден ляв пробката е "оцеляла" . Дайте ми съвет как да процедирам :gruebel

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Golf MK3 1.9 TDI 94г. (комби) - Проблем със спирачна сис

Мнениеот Glove » Пет 26 дек 2014 19:28

Имаш варянт за оправяне на нещата но трябва разпробиване на пробката и почисване на резбата с медчик или да се пробваш с екстрактор да ги развиеш, много добро киснене с WD40 и малко употреба на чук за да се отлепи резбата на пробката. Най-краен варянт е смяна на апарати отпред, ако отзад е на парабани си лесен, нов цилиндър и си готов. Помпата се обезвъздушава от гнездата на тръбите. Системата е на кръат, предно дясно и задно ляво са заедно и така останалите колелета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”