Та искам да попитам, има ли връзка м/у екуто и борд-компа. Впрочем връзка има, но кой на кого предоставя инфо
или и двамата обменят
Та значи, проследих кабелите които свързват малката инсталация (тази на екуто) със кабелите на голямата инсталация (тази на колата), оказва се, че само един кабел свързва двата компа -не че е невъзможно по него да се обменя инфо м/у двата компа, но си мисля, че това става при по-новите компютри. Гадая това, защото на борд-компа ми не работят функциите км. км/ч. и л/100, дали това не е свързано с големия разход 10 на 100 на дълъг път при пенсионерско каране, понякога сутрин трудно пали, още по-трудно тръгва и често гаснее. Друг път пали от раз, тръгва нормално, но в последствие няма мощност на обр. под 2500, прекъсва и не работи устойчиво. И в двата случея като загрее работи нормално.
Пропуснах да спомена, че и мойта кола и колата донор са синхро.

шегувам се , разбира се.
е с някой неустановени проблеми де. Като например: Запалвам я, ако не пипам газта ще огасне, за това припомпвам на газта докато реша, че съм се отървал от гаснене, подавам газ и тръгвам и изведнъж тотално огасва -без предупреждение (без да придърпва, прихълцва или глъхне), просто отрязва. След 1-2 или 3 случки (предполагам, че зависи от това колко е студено - а то тепърва идва) тръгвам, но не върви нормално: придърпва, киха, глъхни и а а да огасне. В самото начало не помага, но след малко каране, като подам много ама много газ решава да се съгласи с мен и да поеме, но едно мудно - сякаш съм я стиснал за гърлото. Имам и ламбда монитор, който в момента когато ми придърпва и т/н показва бедна смес.
и умната, че да не ни
и да се чуем догодина по живо по здраво.