Голф 3, 2.0, 115 датчик на хол

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Somi
Автомобил:
Двигател:

Голф 3, 2.0, 115 датчик на хол

Мнениеот Somi » Сря 30 дек 2015 8:53

Колеги сагата е следната: Голфа не запали по метода на елиминиране стигнахме до датчика на хол, сменихме го с друг свален от работеща кола. Голфа запали , на бензин си работи над 10 мин. и като загря си мина на газ при което газовата рейка започна да цъка като шевна машина доста шумно, поработи минутка някъде и умря пак датчика на хол.Та въпроса ми е от какво гори. Захранването на газовият инжекцион е хванато от бубината, има ли варянт при шумна рейка да вдига консумацията и от там пад на напрежение и да гори хола.
Други предположения днес ще се сменят свещи, дистрибуторна капачка , палец и централен кабел .

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 2.0, 115 датчик на хол

Мнениеот emo-gar » Сря 30 дек 2015 21:14

Провери стойността на зареждането,с уред върху клемите на акумулатора.Подозирам,че при описаният симптом напрежението е "скочило" и като следствие на това да гори датчикът,а бобините да щракат по-силно пак от тази причина.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 2.0, 115 датчик на хол

Мнениеот i3v3a3n » Нед 03 яну 2016 21:13

Колега живо ме интересува развитието на твоя проблем ... аз имам подобен може би ... как разбра и кой точно датчик на хол те са няколко ... къде седи този който сте сменили и смятате че е от него... Искам да попитам когато не ще да ти пали и смятате че е датчик на хол , пробвал ли си при палене да настъпиш педала на газта да го изфорсираш да видиш дали няма да запали , при мен това се получава , махна ли си педала от газта и умира гасне ... съмнява ме и мен някои от тия датчици .....
А инече относно питането ти ... преди време имах подобен на твоя проблем гореше ми датчика на хол но при АБД двигател там е само един други никакви датчици няма три броя смених и все горяха .... оказа се че кабелчето което се боцка на датчика ми е било прекълцано , леко много леко наранена изолацията едва се вижда и явно там е укъсявало или кой знае какво, но от като го отрязах на прекълцаното място и го снадих с нова жица малко щото ми беше късо изолирах и от тогава ядове да гори тоя датчик не съм имал ... прегледай си и твойта жица за всеки случай и хубаво гледай че мойта едва се виждаше

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”