Golf MK2, 1986, GX, 1.8mi, проблем с осветлението на таблото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bojidar13
Автомобил:
Двигател:

Golf MK2, 1986, GX, 1.8mi, проблем с осветлението на таблото

Мнениеот bojidar13 » Пон 19 яну 2015 18:06

Преди няколко дена ми се случи следната случка: след около 50км шофиране спирам на ОМV, да си взема кафе, след което паля и тръгвам и установявам, че са ми изчезнали светлините за осветление на таблото и на плъзгачите на парното.След още 15км (10минути) спирам на следващата бензиностанция на светло, разглобявам ключа за фаровете (двустепенен правоъгълен, с врътка за промяна на интензитета на осветлението на таблото) ошкурвам контактите, сглобявам, паля – всичко е ОК и продължавам.След още 180км (около 2 часа) в движение осветлението на таблото изчезна отново, закъснявах, така че продължих без нови интервенции, с несветещо табло при следните особености:
1.Реверс на индикацията на къси/дълги – на къси ми свети синята лампа, а на дълги не свети нищо (нормално късите нямат индикация, а на дълги свети синия индикатор)
2.Когато с врътката за промяна на интензитета на осветлението на таблото се намали докрай светва лампата за прегряване.
Реших, че проблема е в ключа за фаровете и взех друг – обаче нъцки – докато загрее колата всичко е наред, ако движа повече - осветлението на таблото изчезва и се появяват горепосочените 2 признака (1 и 2).Установих също, че ако колата е таман загряла (7-10мин работа) и я загася, на следващото палене вече съм без осветление на таблото; ако не я гася изкарва значително по-дълго време преди да изчезне осветлението на таблото – ако се съди по-първото пътуване – около 2часа, иначе в градски условия винаги изчезва на „следващо палене” на частично или напълно загряла кола.
Естествено за бушон не може да става дума, въпроса е какво може да е?
Проверих с търсачката, но не попаднах на подобен проблем още по-малко на решението му, така че всякакви идеи са добре дошли!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”