Bora - Лагер главина - мнения

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Bora - Лагер главина - мнения

Мнениеот Aleksiev777 » Пет 13 фев 2015 17:23

Здравейте , колеги !
Повечето знаем проблема на Голф 4 и Бора със спирачките и както някои при мен също го има. 3 чифта дискове сменям и няма ефект , последния път си направих експеримент и смених само десния и колата спря да тресе за около 1500 км. Майсторът ми каза , че няма какво друго да е освен главина(дясното колело) защото всичко по колата(окачване) е идеално. Та ако може да ми дадете някакво мнение за главината + лагера (каква марка да е ) защото гледам че има различни марки и цени.
Искам най-накрая да се свърши с цялата тази хамалогия около тези дискове!
Благодаря ви предварително ! :love.vwclub

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Re: Лагер главина - мнения

Мнениеот Borsuka » Пет 13 фев 2015 18:06

Може да тресе и от ще много неща: крива джанта, крива гума, небалансирани джанти, крива полуоска. Мини през гумаджия и обясни какво се случва, че да не те претупат набързо, и да ти вземат парите, и да ти обяснят имаше малко само за баланс. Ако има вариант и ти гледай дали ти бие някоя гума или джанта.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 13 фев 2015 18:17

Аз ,като смених моите дискове с нови(забравих им марката)и след 5-6000км. почнаха да тресът.И понеже бяха нови и ги занесох на стругар да ги погледне.Той ми каза че сегашните нови дискове често правели тези номера защото матеряла бил ''суров''-не знам кво заначи това,но им ''взе''една стружка и от тогава вече 10000км.нямам проблеми,така че пробвай ако искаш при стругар.

Aleksiev777
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Aleksiev777 » Пет 13 фев 2015 18:52

Относно гумите и джантите - не са криви в тома съм 100% сигурен. И с зимните и с летните гуми стана - джантите са гледани не един път. Скоро колата пак беше на ремонт (сменях каре) и отново беше прегледана обстойно за други евентуални повреди - перфектна! Относно материалите за дисковете не съм запознат - но 3 чифта дискове заминаха, не знам може да опитам да ги прекарам през струг така или иначе нямам какво да губя. Благодаря за мненията.

pa4o_ivanov61
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Пет 13 фев 2015 21:06

колега ,провери си лагера на главината . примен беше оттам.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 13 фев 2015 21:08

Имай напредвид,че стругаря трябва да знае кво прави,моя стругар е от ''старата генерация'' и доста ''чува петела'' от метали,резби,допуски и тем подобни неща.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”