От извесно време колата понякога няма никаква пъргавина при икономично шофиране между 2000 - 3000 оборота (наясно съм, че на колата силата й е в по-високите обороти). Случвало ми се при спускане по наклон примерно на 3 или 4 предавка с някъде около 2000 - 2100 оборота колата въобще не може да ускори и трябва да връщам предавка за да тръгне.
  При по-високи обороти този проблем отсъства или поне е слабо изразен. Закарах колата на майстор за диагностика след като повреме на движение светна закратко лампата за check engine, но за съжаление ми взеха само парите. "Майсторът" ми каза че има 2 грешки  - едната е бедна смес, а другата "e била свързана със сензора за атмосферното налягане" (предполагам  става въпрос за MAP сензора, но той не ми каза точно) изтри ги набързо и повече нищо не ми обясни. Затова намерих кабел и се опитах да й направя сам диагностика.В момента ECU-то не показва никакви грешки. Направих й няколко лог файла и взимайки предвид темите с подобни проблеми в форума, мисля че проблема е в MAP сензора или в ламбда сондите (по-специално втората), но не съм сигурен тъй като за първи път се занимавам с диагностика. На колата преди 2000км и е правено обслужване - масла, филтри и ремъци. Дросел клапата също е чиста. Въпроса ми е дали съм на прав път или да търся проблема някъде другаде като свещи, кабели и тнт. Благодаря ви предварително!