Golf 3 1.6 ABU загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Golf 3 1.6 ABU загрява

Мнениеот vrangel » Съб 07 мар 2015 21:43

Здравейте имам голф 3 1.6 ABU двигател 1993г. Откакто го имам все си загрява, преди 1 година му отворихме двигателя (ремонт на главата) само това беше останало да проверя. Когато свалихме главата се оказа че проблема е от нея, но вече е късно. Майстора каза че ремонта трябвало да се направи по рано, отворите на цилиндрите на блока там където ляга гарнитурата бяха изтънели и контактува с гарнитурата само по металния обков. Трябвало да се шлайфа блока но на него не му се занимавало. Смени гарнитурата, колата около 4000 километра нямаше проблеми но след това пак почна да загрява наскоро ми се изгуби и парното. Въпроса ми е някой правил ли е този ремонт със шлайфане на блок, заслужава ли си гимнастиката и средствата или по добре да търся друг блок или двигател, колата още не е за изхвърляне.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Re: Golf 3 1.6 ABU

Мнениеот Росен2 » Съб 07 мар 2015 22:03

Аз имах същия проблем с друга марка кола.Трябваше да се шлайфа блок с всичките последващи упражнения.Отказах се.Затворихме колата с нова гарнитура и я продадох на цена близка на тази която дават Надин.С годишна винетка,гражданска ,газова уредба лети джанти..Мисля че още я карат :biggrin
По блока имаше някакви шупли микроскопични,които се бяха получили от фалшивия антирийз който сипвах.
Моето категорично мнение е- НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ !
Махай бракмата и продължаваме напред !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”