Имам Голф-4,1998г., 1,9 ТДИ, 110 к.с.
Интересува ме, когато е включен климатроника винаги ли се върти перката, или има температурен датчик, който я включва само когато климатроника работи на режим изстудяване. Тоест когато външната температура е ниска не се включва, а когато е времето е топло, само тогава се върти винаги при включен килатроник.
Голф 4, 1.9 TDI, Режим на работа на перката за климатика?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Питане за режима на работа на перката
Перките трябва да тръгват и двете при включване на компресора.Независимо дали е на отопление или изстудяване.По принцип климатроника само изстудява,топлото си идва от двигателя.Първоначално перките тръгват на 1-ва,а при необходимост,при повишаване на налягането на фреона,се включва и 2-ра степен.Имай впредвид че при ниски температури под 5 градуса,компресора не тръгва и следователно и еррките не се включват,независимо че е включен от панела.Обаче ако компресора работи,а перките не сработват има вероятност много бързо да се счупи компресора.Причината е че налягането в системата е повишено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4, 1.9 TDI, Режим на работа на перката за климатика
Значи ако правилно те разбирам, при температура под 5 градуса перките не се въртят, а само при по топло време. така ми и каза майстора. Ще ги наблюдавам.
- vlado_tonev
- Контакти:
Те работят само ако компресора се включи или температурата на охладителната течност се повиши над 93-94 градуса.Имай впредвид,че перките винаги работят и двете заедно.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Перките се въртят винаги на режим AUTO и спират при режим ECON.
- vlado_tonev
- Контакти:
Да,при ECON компресора не работи.Само вентилатора върти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес говорих с още един майстор по авто-тоци, но и той-ми каза, като предишния, че перките се включват, когато температурата е висока. Иначе и аз бях чувал, че при включване на климатика започват да се въртят. Иначе ми е странно, че сработват при над 25 градуса и например при 0 градуса.
Тъй като ми се наруши целостта на едното гнездо на бушонното табло над акумулатора, лятото ми изгоря силовия бушон за перките и сега намерих втора употреба,ще го сменям да не ми направи ядове.
Тъй като ми се наруши целостта на едното гнездо на бушонното табло над акумулатора, лятото ми изгоря силовия бушон за перките и сега намерих втора употреба,ще го сменям да не ми направи ядове.
- vlado_tonev
- Контакти:
Климатроника си следи температурата и според това решава дали да включи компресора или не.Въпреки че ти му даваш ON,той смята за ненужно да охлажда въздух,който и без това е достатъчно студен.Това се отнася за ниски температури на атмосферния въздух.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
При мен,а и не само при мен двете перки се въртят винаги на режим AUTO независимо от външната температура..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”