При включен климатик вече втори път в рамките на седмица ми губи мощност в даден момент,обикновенно когато съм отнел газта и потеглям.В рамките на няколко секунди,натискам педала,но колата само бучи и не дърпа...след секунди,натискайки плавно газта,започва лека полека да ускорява и като влезе в обороти всичко си идва на мястото.
Играх си цел ден днеска - никакъв проблем,върви нормално.Като за ААМ де...
Та реших да дам малко предварение на запалването,като завъртя малко делкото,понеже карам на газ.
Разхлабих болтчето което държи скобата,и опитах да завъртя малко делкото,но няма никакъв шанс.Пораздвижих оста ,усеща се луфт,но не ще да се завърта на никъде !
Иначе паленето е кибрит,оборотите са равномерни и на газ и на бензин -950,върви еднакво и на двете,единственно разхода ми е висок,около 12-13 в момента смесено,но аз съм се примирил.Има ли смисъл да си играя или не.
Махнах капачката на делкото,после пишман станах докато я сложа обратно.Задната скоба може да бъде достигната само от извънземно.Това ми е първия VW и въобще не съм очароован от немската инженерна мисъл.
Прилагам снимки на делкото:

Помеждудругото,понеже видях,че по капачката се събира конденз,свалих желязната тръба,която идва от картера ,тя беше тотално задръстена от гнас наподобяваща смесица от майонеза и масло,вътре в нея имаше някаква тел,промих с разредител доколкото можах,но гъбата на картера както и тази на капака на клапаните не съм свалял щото нямам нерви...