Golf MK3 1.8 моно губи мощност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
r.cekov
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1.8 моно губи мощност

Мнениеот r.cekov » Нед 05 апр 2015 16:23

Здравейте колеги!Имам следният проблем и се обръщам към вас за съвет. Карам си аз по магистралата на пета с 90 км и наближаваше баир , почнах да подавам повече газ , за да не губя от скоростта , но уви , по изнанагорното колата намаляваше скорост и се наложи да превключа на 4 -та , като не беше голям баира.Педала на гаста го натиснах още , но губих мощност .Така е и на газ и на бензин.Чуваше се някакво глъхнене на двигателя все едно не му стига гориво или въздух.После на равен път колата си вдигна 120 и не искаше повече , пак като глъхнене се чуваше.Някакви идеи ?

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Golf MK3 1.8 моно губи мощност

Мнениеот pesho_sl » Вто 07 апр 2015 22:09

Катализатора на мястото си ли е? Ако - да, твърде вероятно да е "свършил", т.е. трябва да го "изкормиш" или в някой сервиз да ти сложат някакъв заместител. Ако - не, виж свещи, палец, капачка, кабели. Това ми идва на първо време. :beer

r.cekov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1.8 моно губи мощност

Мнениеот r.cekov » Сря 08 апр 2015 11:16

Катализатор няма колега, на газ съм и вече 10000 километра карам с едни свещи и не съм сменял въздушният филтър.Казват, че като е на газ колата трябва да се сменя на 5000 км, иначе кабелите капачката и палеца са нови.Като ги сменя ще пиша за резултат. Благодаря за съвета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”