Golf MK2 конкретно питане за частично претапициране

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Golf MK2 конкретно питане за частично претапициране

Мнениеот golf_td » Сря 25 мар 2015 11:37

Колеги , проблемите с износването на шофьорските седалки го има почти при всеки. Аз веднъж вече сменях шофьорската седалка с по-запазена , но и тя вече е доста амортизирана. Тогава обаче купих изгодно комплект седалки - шофьорска и пасажерска , като пасажерската и до днес ми стои като резерва. Чудя се дали е възможно скъсания ляв борд на шофьорската да се замести със здравия ляв борд на пасажерската седалка - да се изреже и да се пришие , като преди това разбира се поправи самия дунапрен и там цялата тази "изтърбушена част" и по седалката, и по облегалката. Ако се сложи чисто нов плат ще дава разлика с другите седалки, затова не искам да е така.(ако се сложат симетрично разположени нови бордове на всички седалки пък, цената е към 200 лв) Та въпроса ми е - дали това може да се случи , много добър ли трябва да е тапицера , за да се справи с такава задача , ще си личи ли такова едно "пришиване" , някой ако е правил нещо подобно да каже как е.Не ми се иска да купувам пак цяла седалка , която до 2,3 години пак да е в такова положение ( а това определено е почти 90% сигурно, понеже най-новия голф 2 вече е на над 20 години)

Последна промяна от golf_td на Сря 25 мар 2015 12:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Re: конкретно питане за частично претапициране

Мнениеот slaveiko67 » Сря 25 мар 2015 11:47

Колега,не е ли възможно да смениш дунапрена и тапицерията на шофьорската с тези от пасажерската седалка,която не ползваш.А и сподели за какви седалки става въпрос,от каква кола...? :th_up

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: конкретно питане за частично претапициране

Мнениеот golf_td » Сря 25 мар 2015 12:04

Aми в самия пост накрая съм писал - голф мк 2 , моя е от 91-ва година, двуврат, 1,6тд , но това няма значение в случая. Иначе ако може всичко това да се замени - още по-добре, нямам понятие , тапицерски услуги по колата до сега не съм ползвал.А иначе самите седалки са от плат , и то май от най-обикновения , не е плюш.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK2 конкретно питане за частично претапициране

Мнениеот golf_td » Вто 07 апр 2015 17:33

Проблемът е решен, борда е сменен с този от пасажерската седалка , а отвътре е подсилено , смениха ми и някакво жило , което било скъсано.Донорската седалка е разкостена , но ме посъветваха да си я запазя , тъй като имало какво още да се ползва от нея евентуално за в бъдеще. Тапицерите работят в Медово (Бургаско), доволен съм, не си личи че е имало намеса, парите, които платих - 40 лв.Ако прецените можете да заключите темата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”