Golf MK3 1.8 моно,заседна на трета скорост.
Golf MK3 1.8 моно,заседна на трета скорост.
Колеги,днес се връщам от Велики Преслав и тъкмо влязох в Шумен и останах на трета скорост.Съединител имам освобождава но лоста не помрадва останових че не е от лоста откачих го отпред,нещо отвътре е бихте ли ми помогнали жткачом вече.Благодаря
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Golf MK3 1.8 моно,заседна на трета скорост.
Май май...скоростната е заминала. 

Механика ми каза че трябва да отваря,мисли че захапва две скорости
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Има ли смисъл упражнението? Сметни колко пари ще ти излезе отварянето и подмяната на части в нея....
Незнам и колко излиза др кутия,несъм запознат с нез неща.Благодаря...
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
е 50 лева ще е в съмнително състояние,но за около 90-100 лева се намира добра кутия
за смяна 50-100 според зависи как те цакат
кутията се води тип 020
http://www.doppel-wobber.de/forum/Information_127_VW-Golf-Getriebe.html
за смяна 50-100 според зависи как те цакат
кутията се води тип 020
http://www.doppel-wobber.de/forum/Information_127_VW-Golf-Getriebe.html
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Тя и за 200лв пак ще е в съмнително състояние. Аз бих си пуснал обява, че купувам и после ще си избера от офертите не само според цената, а и по усет. И ще се надявам на късмета си.
Аз сума време продавах читава скоростна кутия за смешни пари и така и не я продадох.
Аз сума време продавах читава скоростна кутия за смешни пари и така и не я продадох.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Преди да сваляте ск.кутия може да свалите и избирача на скоростите.Развивате гайката 27 в предната част,един болт с топче който се намира върху избирача (мисля че беше 22) и гайката на лостовата система в задната част на избирача.След като го свалите с огледало и фенер можете да погледнете какво е състоянието на пластинките вътре,които сменят предавките.Може да не е от тях,но пак има някаква вероятност да се оправи по лесния начин.Огледайте всичко и дано се разминете със свалянето на ск.кутия и цепенето и,както и с рискуването с купуване на 20годишни ск.кутии втора ръка в неизвестно състояние.Лично аз скоростна кутия бих купил единствено ако има възможност да я тествам преди покупката докато е монтирана на колата и после да си я сваля от работещата кола.Има разни варианти със завъртане на кутията с бормашина ,но най-добре да се пробва докато е на колата.Успех
Днес я свалихме,не стана без да се свали.Оказа се че една от пластинките които държат една фтулка забравих за какво служи та тя липсва и тази фтулка пада долу и неможе да освободи.Нямах си и на идеа как ще намеря части,и купих др кутия но от дизел ТДИ но обслужена от един авер за 100кинта.Да видим утре какво ще стане ще пиша пак.Много благодаря за инфото което ми дадохте колеги.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
От ТДИ? Няма ли да й дойдат малко длъжки скоростите? А и те не са ли с помпи и кутии 02А?
Голфа вече е на пътя колеги.Да малко се удължиха но така разтоварвам мотора доколкото мисля,щот преди докат прая на 3000 оборота на 5та 120км/ч,сега на 4та на 3000 оборота съм на 120км/ч.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”