Golf MK3 1.6 AFT проблем с високите обороти РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
IvanGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1.6 AFT проблем с високите обороти РЕШЕНО

Мнениеот IvanGeorgiev » Чет 09 апр 2015 18:58

Здравейте, колеги. Казвам се Иван и съм от Благоевград, имах стара регистрация, но съм забравил паролата.. ИИии така да се върна към въпроса.. Преди месец си купих Голф 3 ГТ 1.6 101 АФТ(код на мотора) 1997. И от около седмица имам проблем с високите обороти. Като я ръчкам примерно 1 газ 2 3... и като сложа 4та и колата като стиген 5300, 5500 оборота едвам едвам набира усещам някакво заглъхване откачих дебитомера пак същатата работа.. мотора е с обикновенна газова уредба, това го прави само на бензин. Сутрин пали от рас на бензин дори и 2оборота не може да направи коляновия вал до 5500 върви но после усещам това заглъхване. Сменил съм кабели, свещи дист. капачка, Хубаво масло. Мислех че може да заглъхва от катализатора но уви него го няма явно джамбазите са си свършили работата :mhihi . Иначе за мотора... Като отворя капачката за маслото си духа, но не силно все едно с уста духаш. През щеката не фарчи масло, антифриза е чист не излсзат мехури, няма масло в него. За 1месец и 2 седмици т.е 4200км ми е изгоряла 200 грама масло MotuI 10w40.. маслото не мирише на бензин. Таа дали самия мотор се е скапал та дига оборотите от 5500 до 6.400,500 толКова бавно или е нещо друго. Ще съм Благодарен ако се отзовете :beer :th_up

П.С прочетох много теми вкл вървеж АЕК АФТ, но нищо не намирам за моят проблем

Последна промяна от IvanGeorgiev на Съб 11 апр 2015 19:41, променено общо 1 път.

IvanGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Re: GoIf 3 AFT проблем с високите обороти

Мнениеот IvanGeorgiev » Пет 10 апр 2015 8:07

Аа и забравих да спомена, че имам пукнатина на тръбата за входящия въздух,но пукнатото е преди дебитомера... Та мисълта ми е възможно ли е да и идва повечяе вьздух нищо,че пукнатината е преди дебитомера..?
Благодаря

IvanGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Re: GoIf 3 AFT проблем с високите обороти

Мнениеот IvanGeorgiev » Съб 11 апр 2015 19:39

Проблема е решен изчистихме грешка на ламбда сонда и обучихме дрос. клапа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”