Голф 3 ,тропане отзад в ляво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
katalunec
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1600cm 101ps 1995

Голф 3 ,тропане отзад в ляво

Мнениеот katalunec » Пон 04 май 2015 9:59

Здравейте колеги.
Голфчето ми нещо взе малко,но дразнещо да тропа отзад.Най-изразително е когато седне поне 1 човек отзад или когато се спуска надолу по неравности. При равен път нищо не се чува,при легнал полицай също. Чудя се,дали не е някой тампон отзад заминал или нещо от гърнето да идва това ?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 ,тропане отзад в ляво

Мнениеот инжектопляктор » Пон 04 май 2015 10:34

При гърнето по-скоро ще тупка, отколкото ще тропа. Вместо да умуваш, можеш много лесно да го изключиш. Погледни отдолу тампоните на гърнето и виж дали има някъде пресни белези от триене - необичайно лъскав гол метал някъде. Разклати го и виж до къде се клати. И дали някъде не е счупено, че големи ментета продават вече. За 1 година 1 бях го заварял 6 пъти, че ми писна само да купувам.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 04 май 2015 20:54

Ето ти още няколко идеи за които да погледнеш:
1.Ако си с оригиналните джанти и имаш капачки на тях, може да са се поохлабили и да клопчат. Трябва да са прилегнали добре към джантата.
2.Огледай самото закопчаване на задната седалка...и от там понякога се получават паразитни потраквания.
3.Дръжката на вратата отвън. В нея има една пружина, която кара дръжката като се дръпне да я връща в изходното си положение. Е тая пружина омеква и почва дръжката да хлопа по дупките. Сваля се дръжката и се натяга внимателно пружината.
4.Декоративните решетки на тонколоните отзад ако имаш такива. Същите трябва да влизат плътно и да не играят.
5.Изгнила паничка на амотрисьора.
6.Накладки или челюсти
7.Виж дали всичко в багажника ти е закрепено добре и особено това което е около резервната гума.
:beer

katalunec

Мнениеот katalunec » Вто 05 май 2015 13:31

Благодаря колега,ще проверя тези неща като ще започна от резервната гума,защото ми се вижда най-логично. Наскоро си претапицирах тавана сам,така че може и някоя щипка отзад да не е влязла както трябва. Но ми се струва,че тропането идва от колелото някъде и то при 4-ма човека в колата е по осезателно.Утре в почивният ден ще огледам нещата.

katalunec

Мнениеот katalunec » Нед 17 май 2015 13:24

Здравейте отново. Днес установих ,че седне ли отзад човек и започва да тропа. Ако се возят 2-ма не се чува нищо. Огледах изброените неща, всичко е закрепено добре. Остана да вдигна колата на крик, да сваля гумата и да видя как спирачните барабани и нещо по задният мост да не е тръгнало.

Потребителски аватар
gen4o_88
Автомобил: mk3 jahre gtd
Двигател: AAZ

Мнениеот gen4o_88 » Нед 17 май 2015 14:42

Kolega garneto vidq li go?? Az bqh s katastrofa jestoka v zadnata chast i podmenih vsichko obache sled 30 km vidqh kak mi capa bronqta i sled tova vozih 2 choveka i chuvah sashtiq zvuk i garneto beshe usukano sled remont v serviz na stoinost 15 lv nqma problemi!saveta mi e vish garnetata :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”