Искам да ви попитам нещо дребно. Имам зумер за фарове, който обаче през повечето време не работи. Понякога, тук-таме тръгва. Плафоните работят нормално и светват, като се отключи колата. Контактът като че ли работи нормално, вързал съм радиото след контактен ключ с малко модификации и гаси радиото и т.н Бутончето на шофьорската врата за плафона работи. На стара кола там беше свързан плафон и зумер. Къде да търся проблема? Полезна екстра е тоя зумер, макар и много дребна.
Интересното е, че съм си откачил кабелите от бравата на шофьорската врата и зумера отново го чух тия дни. Не мога да му хвана спатиите обаче. Нещо с контактният ключ да има проблеми?

Vento 94/G3 - зумер за фарове(не работи)? - РЕШЕНО
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Vento 94/G3 - зумер за фарове(не работи)? - РЕШЕНО
Последна промяна от инжектопляктор на Пет 01 май 2015 12:42, променено общо 1 път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Vento 94/G3 - зумер за фарове?
Зумера е в таблото. Търси проблема там...Оп, ама те май повечето нямаха, да не е допълнително слаган 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Оп, ама те май повечето нямаха, да не е допълнително слаган
Имам зумер. И ту работи, ту не работи. Имам чувството, че нещо свързано с контактен ключ. Като го извадя по някой път и след това го поставя не тръгва. Или извадя, отворя вратата да пробвам, затворя,слагам, вадя и пак отварям.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Щом бачка като бутона на вратата е изключен, пробвай да изолираш друго..плафона например, и вече почни от нещата дето си барал в контактния ключ
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Щом бачка като бутона на вратата е изключен, пробвай да изолираш друго..
Нищо не съм пипал. Бутона за плафона на колонката не съм го пипал. Спрях само на шофьорската врата буксата на самата брава, че правеше аномалии и съвсем леко да задържа повече, бавно отпускаше и ми се смъкваха стъклата. По контактен ключ нищо не съм пипал, само ръчках в патрона с ключа малко.
Не го знам как е вързан тоя зумер, трябва да търся някоя схема.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Търсиш реле номер 36 на бушониерата.Изкарай го и му виж крачетата да не са клеясали нещо.
Ако не са,отиваш на контактен ключ.При мен се е случвало като извадя ключа и след малко да тръгне зумера.Явно от мръсотията не всеки път прави контакт и сработва.

Ако не са,отиваш на контактен ключ.При мен се е случвало като извадя ключа и след малко да тръгне зумера.Явно от мръсотията не всеки път прави контакт и сработва.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Явно от мръсотията не всеки път прави контакт и сработва.
Разбрах, че има начин да изтръгна единият пин на релето, за свири дори и когато е на контакт, включени фарове и отворена врата. Има ли нещо вярно? Иначе, контактният ключ няма как да го почистя вътре, не мога да ръгам и да се моля да върви. Понеже съм заплес и си забравям фаровете, за това питам. Другият вариант е да му сложа термошлаух, да не прави контакт.
Другото е - тоя зумер ползва ключа на колонката на шофьорската врата, същият като плафона, нали? Да не е някакво шибано микроключе в бравата. Ако някой знае схемата, че на тези които аз имам не е изобразен зумера. И ако нещо, да го пусна на минус от плафона. Микроключета въобще нямам намерение да ремонтирам. Макроключета предпочитам :D
п.п Намерих го. Вързано е на ключа на плафона на колонката на врата. Когато извадя ключа от патрона за запалване тръгна сега да свири. Като почуках съвсем леко по контактен ключ, спря. Явно ще изолирам единият контакт на реле 36. Всичко това звучи като необходимост скоро да сменям клеморед?

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Реших проблема с термошлаух на краче 86 на реле 36. Така не се влияе от контактен ключ. Мерси много!!! Че иначе щях да търся веригата как е, къде минава. То ситуации при които са запалени фаровете и е отворена вратата не са много...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”