Golf Plus 1,9 тди Спиране на звуков сигнал за колан, фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
B_A_D
Автомобил:
Двигател:

Golf Plus 1,9 тди Спиране на звуков сигнал за колан, фарове

Мнениеот B_A_D » Пон 13 апр 2015 12:58

Колата е VW Golf Plus(2006) 1.9 TDI 90hp Trendline. Прецакан ми е датчика в седалката. Когато мина през някоя дупка и съм с колан, колата започва да пищи с този приятен, галещ тъпанчето - ГОНГ :banghead :banghead :censored2 . Кажете софтуерно с VAG-COM мога ли да спра датчика за колана (искам да работи за всичко останало - когато не съм спрял фаровете, когато навън е -4 градуса, отворена враата и т.н.) или трябва "hardware"-но да изтръгна "ГОНГ" колонката, защото лампата/индикатора на таблото искам да свети когато нещо не й харесва.

ПП. Подлудяваме тая пущиня, докараме до лудост вчера , за малко както си бях на магистралата щях да отбия встрани и както имах отвертка/инструменти разглобях го намирах я по звука колонката - изскубвах я с голи ръце, поливам я с бензин, паля и играя хоро около нея докато гори :mrgreen :mrgreen :mrgreen :mrgreen

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Спиране на звуков сигнал за колан, фарове...

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 13 апр 2015 14:27

Става. На моето поло е изключено с ваг ком, и сега дори не ми свети лампата за колан на таблото, нито пищи гонга.Всичко друго си работи. Незнам точно как и на кой канал е изключена, но като я купих си беше изкл. , един фр каза, че можел да я включи- не мерси :Mr Green Fun

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Re: Golf Plus 1,9 тди Спиране на звуков сигнал за колан, фар

Мнениеот gugun4u » Чет 30 апр 2015 10:26

Добре де, чисто хипотетично, да кажем, че спрете дразнещия сигнал. Ако недай боже стане инцидент, в момент в който колата си мисли, че си без колан, ще сработят ли системите за сигурност ?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 30 апр 2015 20:57

Идеята е да се спре само гонга, а не да лъжеш компа че си с/без колан.

gugun4u

Мнениеот gugun4u » Пет 01 май 2015 10:00

w_smith написа:Идеята е да се спре само гонга, а не да лъжеш компа че си с/без колан.

Да де, то това ясно, само че ако не се оправи механизма или датчика или каквото се е прее**ло, че да му излиза гонга (гонка му излиза защото колата си мисли, че е без колан и кара) и колата си знае, че Пенчо или Генчо е без колан, нищо, че той е със, Пенчо и Генчо, ще са доволни, че няма гонг, но ако недай боже стане нещо, едва ли ще се активират пиропатроните на колана, едва ли ще излезнат и Airbag-ите.

Потребителски аватар
zoovanka
Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
Двигател: 2016 1395 TGI метан

Мнениеот zoovanka » Съб 02 май 2015 10:50

Аз моя съм го изключил "ХАРДУЕРНО" :cool с две закопчалки за колани закупени от автърмакет части за 5 лв двете.Като искам колан го слагам директно в тях.По този начин колана все едно постоянно е сложен дори и когато не го ползваш няма светлина и звукова индикация.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 02 май 2015 19:11

Лампите за въздушните святкат при контакт, после изгасят. Не знам дали като са деактивирани лампата и пищялката за колана при удар ще се отвори еърбека....не виждам причина да не се отвори. :dontknow Ако някога се изпукам някъде ще пиша (ако мога) какво е станало :mhihi

Потребителски аватар
B_A_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B_A_D » Нед 03 май 2015 20:00

Някой знае ли стъпките за спиране на gong-a софтуерно с VAG-COM , а също и на лампата за колана на таблото ?

Потребителски аватар
B_A_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B_A_D » Нед 03 май 2015 20:01

zoovanka написа:Аз моя съм го изключил "ХАРДУЕРНО" :cool с две закопчалки за колани закупени от автърмакет части за 5 лв двете.Като искам колан го слагам директно в тях.По този начин колана все едно постоянно е сложен дори и когато не го ползваш няма светлина и звукова индикация.

Може ли линк на този "автърмакет" и по-точно на тези закопчалки ?

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 03 май 2015 20:58

gugun4u

Мнениеот gugun4u » Пон 04 май 2015 0:08

polovera_9n3 написа:Лампите за въздушните святкат при контакт, после изгасят. Не знам дали като са деактивирани лампата и пищялката за колана при удар ще се отвори еърбека....не виждам причина да не се отвори. :dontknow Ако някога се изпукам някъде ще пиша (ако мога) какво е станало :mhihi

Каква е работата, попринцип са така конфигурирани системите за сигурност, че да не се активират ако си без колан в колата, зашо, защото е доказано, че ако се удариш недай Боже, и се акивира бег - а, когато главата ти е на 10 санта от волана и ли вече удря волана, ще ти нанесе повече поражения, от самия волан. Имаме причинно следствена връзка - ако има колан и има удар - се активират системите за сигурност, ако нямаме колан - пищи дразнещо и деактивира системите за сигурност. Това че, се спира пищялката, некара колата да си мисли, че има колан, когато умрелия датчик и казва, че не си с колан, тя просто непищи.
И една идея към автора, ако просто е лиспа на контакт, може би причинен от замърсяване, пробвай да си вземеш флакон със сгъстен въздух - ползват се в сервизите за компютри и лаптопи за разкарване на прах. Продават се в Техно - маркет/полис, Зора. Предтсавлява един флакон, с нещо като сламка на него, точно да го вкараш в щтракалката. Ако проблема е замърсяване, с това ще хвръкне във въздуха, и неструва повече от 6-7 лева.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”