Golf MK4 свети лампа за еърбег
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 свети лампа за еърбег
здравейте колеги проблема е че ми свети на таблото лампата за еърбега толкова ме е яд хванах се да смъкна шофьорската седалка за глупост и си изключих под седалката буксата за еърбега акумолаторът беше включен извадих седалката после като я слагах обаче извадих едната клема на акумолаторът че да не объркам нещо и да гръмне възглавницата като акумолаторът беше изклчен за 15-20 мин. сложих седалката включих буксата и после като дадох на контакт лампата угасва за 2 секунди после светва и така си стои светната даже и като я запаля нищо не съм бутал само изключих и включих и етоти проблем.Какво да правя какво може да е станало нкои имал ли е същият проблем
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: голф 4 свети лампа за еърбег
Като се видим ще ти кажа какво да направиш
И що пипаш без да питаш

И що пипаш без да питаш

- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
добре колега успокои ме
- grozmaistor
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6SR AKL
Колега, моята лампа също свети, та ще може ли да обясниш все пак и тук?
Колата разбира се не е удряна, нищо не се е случвало извънредно, просот в един момент светна лампата и не угасва от тогава. Досега не съм ходил в сервиз да я гледат, но се надявамд а е нещо свързано с буксата под шофьорската седалка. Би ли обяснил как да проверя и какви правила за безопасност да следвам.
Колата разбира се не е удряна, нищо не се е случвало извънредно, просот в един момент светна лампата и не угасва от тогава. Досега не съм ходил в сервиз да я гледат, но се надявамд а е нещо свързано с буксата под шофьорската седалка. Би ли обяснил как да проверя и какви правила за безопасност да следвам.
- versiq_beta
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е и от рязко сядане на седалката да светне
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
При мен също го има проблема, но се установи, че самия модул на еърбега е прецакан и трябва да се смени, обявиха ми цена от 100 и нещо за втора ръка, та засега отлагам, понеже така или иначе не карам много колата. Все пак е добре навреме да се отстраняват такива проблеми, защото разбрах, че ако ти свети индикатора, при удар (пази Боже!) няма да сработи системата. Иначе ако наистина е причината в тази букса под седалката, както описва авторът на темата, грешката се отстранява само с VAG-COM, няма да се изчисти с разкачане на акумулатора...
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
то тоя проблем е масово явление при 4ките
и аз го имам

На който колега модула се е прецакал да ми го прати да го оправя,като си поеме разходите по транспорта

- maniac_55
- Автомобил: A4 8E5 TDI
- Двигател:
Здравейте! Имам същия проблем от няколко дни, след като голфа мина през автомивка. Не знам какво направиха тези господа, но от долу под двете предни седалки прегледах кабелите и всичко изглежда ОК. Няма изключени букси или нещо подобно. Какво друго да опитам или проверя, преди да отида до някой за диагностика?
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Какво друго да опитам или проверя, преди да отида до някой за диагностика?
Не е нужно да правиш нищо.Като изтрият грешката-лампата ще изгасне.Ако пак светне-разбутват се кабелите с ръка и отново се трие грешката.Ако пак не се оправя-реже се буксата и се слага лустър клема.Ако и това не помогне-разкачат се кабелите към бега и се слага съпротивление за залъгалка на системата за чек.Успех и

Същият проблем! Обясниха ми, че това е т. нар. "кантар"!? Светна, след като бях на автомивка. Явно се е получило, като са размествали седалките напред-назад! Проблема се реши, като изчистихме грешката!!! 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен го има проблема с Бега. Изтрива се грешката, след няма и 1 седмица пак светва, пак се трие, и пак така. Засега карам така, нямам време да се занимавам нито със залъгалки нито с режене на букси. Ако някой открие трайно решение на проблема да пише. 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами младежи отивате в 19.Can geatway
Там кодинга е 00006,прекодирате на 00002 и сте готови!
Алелуя,възкръснах!
Там кодинга е 00006,прекодирате на 00002 и сте готови!
Алелуя,възкръснах!

-
- Автомобил: Golf 4 1.6 101hp
- Двигател:
Re: Golf MK4 свети лампа за еърбег
Здравейте колеги.Аз също имах този проблем.Нека ви обясня за какво става въпрос.Грешката се появява от разбутването на седалките напред-назад,от рязко сядане и от годинките...Чистенето на самата грешка не е решение,защото тя пак ще се появи и така до безкрай.Майстора при който ходя ми взе 30лв и не само изчисти грешката,но като цяло забрани този еърбег на системата.Така лампата угасва,системата работи освен този "забранен" еърбег.Не мисля,че навсякъде могат да го направят това.Ходил съм и при други и дори не са го чували.Надявам се да съм бил полезен.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf MK4 свети лампа за еърбег
Не е там работата колега, да не работи бега. На мен и сега не ми работи, макър да свети лампата. Фатката е да не свети и да работи.
Иначе е лесно, слагам едно съпротивление и забравям, ама не мисля, че е практично, все пак аз се возя в тази кола, и дано не се налага да ползвам екстрата Air Bag, но знае ли човек.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”