GOLF MK4 98г AGU не отива ток до компресора на климатроника.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Inio
Автомобил:
Двигател:

GOLF MK4 98г AGU не отива ток до компресора на климатроника.

Мнениеот Inio » Съб 09 май 2015 20:46

Здравейте колеги,купих си голф-а преди 3 месеца.Сега ми се наложи да пусна климатроника и ИЗНЕНАДА не работи,духа си топло.Отидох при един сервиз за климатици,замериха ми налягане има(6 бара) фреон има,гледаха ми бушоните над акумулатора работят(направи ми впечатление,че средния е бял и е 25А) и дотам прати ме на електричар,защото не отива ток към компресора и не се и включват перките.Отидох при един гледахме бушоните уж добре,закачи ми го на PC показа грешка 01274 air flow flap positioning motor (v71) каза ми,че от тази клапа бил проблема.Моля ви за съвет и къде мога във Варна да отида да ми констатират проблема и евентуално да го отстранят. Благодаря предварително.

mechoo
Автомобил: golf 4 1.8t
Двигател: AGU

Re: GOLF MK4 98г AGU не отива ток до компресора на климатрон

Мнениеот mechoo » Вто 12 май 2015 21:49

Това моторче е вътре в таблото не знам дали само с махането на жапката ще го достигнеш иначе става голям филм със сваляне на таблото ще ти вземат около 100лв само за труд в най-добрия случай. Търсех такова моторче за сеат ибиза и за съжаление беше доста парички около 200 300лв на бош ориг.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 13 май 2015 19:02

Проблема с клапата няма общо с невключването на компресора и перките(на дисплея auto или econ пише).Провери за форумен майстор в твоя град.

Inio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Inio » Съб 16 май 2015 11:05

На дисплея пише AUTO или на минимум градус нищо не пише.
Така за сега сме проверили пресостата,сменихме го с нов и нищо.
Вадихме модула под акумулатора,сменихме го с друг абсолютно същия и пак нищо.Отворихме го беше в перфектно състояние.
Замервахме токът до модула има след него няма. :mad
На VAG кома показваше вътрешна температура -32,ресетнахме го и се оправи,вече не дава никакви грешки.
Сменихме 1-я бушон от бушониерата над акумулатора(от ляво на дясно) и забелязох,че когато колата е студена и включа климатроника перките тръгват за около минута на 1-ва степен и после изключват.Направи ми впечатление,че самото легло на 1-ви бушон имаше нагоряло.Може ли заради него да имам тези главоболия.
Само да споделя,че съм посетил поне 5-6 сервиза.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”