Проблем със запалка на голф 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sniperfan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със запалка на голф 5

Мнениеот sniperfan » Съб 28 яну 2012 18:34

Здравейте, колеги!

Доста се порових из чужди и наши сайтове, относно проблема ми свързан със запалката в купето. Знам, че не е така жизненоважна част от колата (особено като се има предвид и че не съм пушач), но от много време ми се ще да си пусна mp3 у-во. И така, проблема се изразява в това, че на практика запалката като запалка не работи (не нагрява) , също и самото mp3 устройство. Странното е това, че имам една "мини" прахосмукачка за кола, която се вкл. в запалката и всъщност още с поставянето на жака в запалката веднага заработва? :shock
В интерес на истината, още от както взехме колата, запалката не работеше и така и не ми се е налагало да я оправям... до сега... :) Та, дали имате някаква идея какво може да е? Смяна на самата запалка, или бушон?
Много, благодаре предварително!

И поздрави! :drunk

sniperfan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със запалка на голф 5

Мнениеот sniperfan » Нед 29 яну 2012 18:10

Лоша работа е така, без съдействието на колектива. :D Добре, то е ясно, ще експериментирам.
Първо да питам, заслужава ли си да пробвам с тези запалки, които се продават произведени в Китай за 5 лв. , или правят проблеми (така ми казаха)? Ако не, ще трябва да си търся по морги ли не знам...
И другото е, можете ли да ми обясните къде точно се намират бушоните? Гледах схемите, но не мога да видя точно мястото, извинявам се за елементарните питанки, но май тепърва започвам да се запознавам с устройството на количката. :oops: :beer

Shokaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shokaa » Нед 29 яну 2012 21:59

ами колега мойта запалка е същата определени работи ги кара, а на определени не иска :D незнам каде е проблема ..

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 яну 2012 23:09

Щом прахосмукалото работи - значи напрежение в куплунга си има ;)
Пробвай с нещо друго - зарядно за телефон или нещо от сорта.
Самите запалки си сдават багажа честичко - и моята беше заминала.

Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот su6an » Пон 30 яну 2012 12:56

Провери поляритета на захранването и ако е сгрешен ще има още доста за писане! :012:

prinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prinov » Пон 30 яну 2012 14:23

има две крачета на запалката трябва да се разтворят малко,ако не крачетата в самия корпус за запалката.неправи добър контакт.

sniperfan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sniperfan » Пон 30 яну 2012 14:49

Здравейте, колеги! Благодаря за съветите, но проблема е отстранен... Оказа, се че в самата запалка има някакъв пластмасов накрайник (който няма никаква работа там :X ), но ограничава входа и явно запалката не пасва и не прави контакт (не мога да си обясня, защо са я направили така, но явно не е и оригиналната :( ) . Както и да е, сега вече всичко е наред, махнах това "пръстенче" и вече си пали, мп3-то си работи, направо много съм щастлив! :D
Благодаря пак на всички отзовали се! Поздрави! :beer

П.С: До Shokaa -> провери и ти да нямаш някаква такава излишна част (прилича точно на пръстен вкаран вътре), ако има такова чудо махай го, напълно излишен е! :да:

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 02 юни 2015 18:31

Гледам,че темата е доста стара,но за да не пускам нова да попитам - значи аз нямам запалка ,а имам два 12 волтови изхода . Един между двете предни седалки и един отзад за задните седалки . Този отпред не работи откакто съм купил колата-нито на контакт нито като съм изключил от контакт ,а този отзад работи и при изключен контакт и на контакт . Предния който не работи има 3 кабела (кафяв,червено/жълт и сив),а задния доколкото видях само два (кафяв и червено/жълт).Първо мислех,че е бушон ,но се оказва ,че бушона и за двете е само един 30 ампера който е напълно здрав.Мерих самата букса дали идва ток до нея ,но не идва . Да попитам някой знае ли къде може да е проблема - опитах се да проследа кабелите до таблото с бушоните ,но там влиза само един дебел червен,явно някъде се съединяват знам ли ? А и дали ще е проблем от задния да пусна кабел до предния ? Колата е Сеат Леон 1Р .

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 02 юни 2015 20:11

Оравих го след 3 години :biggrin . Оказа се,че съм имал 2 бушона . Като мерих бущоните с пробна лампа явно съм я докоснал до фазата на скъсания бушон и затова ми е показало ,че е здрав. Вече да си знам и визуално да ги оглеждам .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”