Golf MK4 1.9TDI AHF разтропана задница - възможности?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Golf MK4 1.9TDI AHF разтропана задница - възможности?

Мнениеот BobyM » Пет 05 юни 2015 7:00

Здравейте колеги от месец някъде ми се струваше, че тропа нещо по задницата аз съм си набедил заден десен амортисьор тъй като от няколко месеца прахоловителя е скъсан и предполагам е изпуснал вече.
Въпроса е, че вчера влезнах в един двор на една база където пътя е леко казано неравен... и направо се шашнах имах чувство, че всяка дупка удри вътре при мене и, че задницата ще се разкърти при което ме навя на мисълта заминали задни тампони на моста които са.
Тази сутрин ги огледах и като погледнах как е полегнала ми се струва, че заден десен е тотално заминал тъй като ми се строи доста полегнало мястото където седи тампона ако мога така да се изразя.

Въпроса е какво друго може да е, ако сменям и амортисьори задължително ли сменям и въпросните макферсон тампни или както там се водят които се захващат към купето на колата?
Ако са въпросните тампони безопасно ли е да карам още малко какви са опасностите и какво може да се случи?
Как се хваща диаметъра на тампона отвътре защото видях, че има 2 варианта или става чак при свалянето на старите?
Каква марка сте ползвали ако сте сменяли доволни ли сте?
И не на последно място по важност операцията възможна ли е за извършване пред нас или е задължително да се ходи на майстор? ( Тук вече ако става даите някой похват) .

Благодарности колеги :bowdown

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Re: Golf MK4 1.9TDI AHF разтропана задница - възможности?

Мнениеот nikolay_ss » Пет 05 юни 2015 9:13

Здравей,

При мен имаше ужасно тропане когато задните гуми минат през дупка или някаква по-голяма неравност на пътя. Смених тампоните на задният мост и всичко си дойде на мястото - тропането изчезна. Марка не мога да ти кажа, но дадох около 60 лева за двата. До колкото разбрах тампоните се набиват на преса, но може да има и друг вариант, аз дадох 80 лева за труд.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Пет 05 юни 2015 10:02

Благодаря колега. Интересува ме доста марка и има ли както при предните плътни?
Бях гледал клип в тубата как ги махаха с нещо подобно на пистолет с въздух и няква течност но е въпроса има ли опция човек сам да ги свали с подръчни средства или лесно ли се сваля целия мост? Също така ако има някои от София да каже къде и за какви пари може да стане ремонта?

А иначе ме интересува дали може да се разкачи лесно целия заден мост безпроблемно и какво трябва да се случи да я сложа на трупчета ли задницата?

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 05 юни 2015 15:15

Те задните тампони по принцип са си плътни. Аз сложих Лемфьордер от Техкото и засега към 15000 км няма проблем. Вземи си от новия модел пластмасови, хем по-лесно се набиват, хем после по-лесно се избиват защото не ръждясват на моста. Иначе моите ги сменях един ден без да свалям моста. Вдигаш на крик, махаш гумата, отвиваш болта на тампона и бой с чука и секача, хамалогия си е.

mil10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mil10 » Пет 05 юни 2015 17:58

Аз сменях на моята преди две години задните тампони тропането беше ужасно, след смяната се оправиха нещата докато дойде ред и на задните амортисьори. След смяната им имам чувството че не е същата кола.

Тампони сложих на Делфи ето и снимка как изглеждат от вътре към болта. За сега се държат добре при порядъчно разбити пътища по които минавам всеки ден.
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”