Голф3 94год. 1.9 ТДИ 1Z колата е с пълен ел.пакет с аларма
Здравейте.
Изчетох де що има теми за такъв проблем като моя, само един колега споменава преди време, но без решение.
И така ето какво става при мен с тия ел.джамове...след като заключа колата с дистанционното на алармата и веднага отключа, три от прозорците(предно дясно и задните 2) се свалят с по около 10см. А ако заключа и изчакам малко, примерно 15 сек, и тогава отключа, прозорците не се отварят.
Къде може да търся проблема.
Ел стъкла гоф 3-самички се свалят
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
Re: Ел стъкла гоф 3-самички се свалят
При мен е по същия начин, с тази разлика че съм с две врати!Заключа ли и не отворя някоя врата или багажника преди тези 15 сек. и отключа веднага се свалят и 2-те стъкла с около 10 см. както е при теб колега, но самата аларма издава нещо като предупредителен сигнал и ги сваля стъклата.Предполагам, че е опция на алармата!Но би трябвало да ти сваля и 4-те стъкла, не само 3-те!Другото, което се сещам е че ако съм отключил колата и не отворя нито една врата след около 30 сек. сама се заключва!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Ще трябва, да попитам майстора които ми слага алармата, дали не може да се деактивира само свалянето на прозорците, но да си остане при заключване вдигането им. 
Но аз мисля че не е от нея...и преди да сложа алармата пак ставаше така....само че тогава слизаше само задния ляв прозорец, а сега трите
Мисля да отворя машинката на вакумното да видя какво има вътре в нея, от там да не подава някакъв грешен сигнал:gruebel

Но аз мисля че не е от нея...и преди да сложа алармата пак ставаше така....само че тогава слизаше само задния ляв прозорец, а сега трите

Мисля да отворя машинката на вакумното да видя какво има вътре в нея, от там да не подава някакъв грешен сигнал:gruebel
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Доколкото си спомням,някои аларми имат опциите,пасивно активиране и пневматично заключване.Предполагам,че проблема може също да е,от дължината на импулса за управление на комфорт модула.
- drago_tr
Алармата е Spase Guard slim - българска и съм сигурен че от нея идва проблема, защото като отключвам и заключвам само с ключа, без да активирам алармата, проблеми със самоволно сваляне на стъклата нямам.
Днес я пробвах и се оказа че след като заключа, ако я отключа преди да са минали 20сек. прозорците се свалят.
Отворих модула за централното с помпичката. Видими повреди там нямаше. Платката беше суха и чиста.
Ще взема да им пиша един мейл или да им звънна по телефона на производителите на тая аларма, да видим те какво ще споделят.
А какво ще рече пасивно активиране и пневматично заключване
В книжката за програмирането дословно пише: Време на импулсите за заключване и отключване-ако е "ДА", времето е 3.5 сек. за пневматично заключване.
Ще съм благодарен ако се включи и някой колега който е на ТИ с тия аларми

Днес я пробвах и се оказа че след като заключа, ако я отключа преди да са минали 20сек. прозорците се свалят.
Отворих модула за централното с помпичката. Видими повреди там нямаше. Платката беше суха и чиста.
Ще взема да им пиша един мейл или да им звънна по телефона на производителите на тая аларма, да видим те какво ще споделят.
А какво ще рече пасивно активиране и пневматично заключване

Ще съм благодарен ако се включи и някой колега който е на ТИ с тия аларми

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Цялата работа идва от прекалено дълъг импулс който задава алармата.
И аз съм експериментирал с моята аларма и като и припомпя няколко пъти бързо откл/закл. и почва по малко да сваля стъклата
И аз съм експериментирал с моята аларма и като и припомпя няколко пъти бързо откл/закл. и почва по малко да сваля стъклата

- drago_tr
Bai Sando написа:...... и като и припомпя няколко пъти бързо откл/закл. и почва по малко да сваля стъклата
Ще го обясниш ли колега това малко по подробно....какво значи по малко да сваля стъклата
Този импулс няма ли как да се намали
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен нямаш проблем.drago_tr написа:Къде може да търся проблема.
На всичките ми вагени с ел.стъкла е било така и никога не ми е пречело.
- drago_tr
myrshavija написа:Според мен нямаш проблем.drago_tr написа:Къде може да търся проблема.
На всичките ми вагени с ел.стъкла е било така и никога не ми е пречело.
....Алармаджията ме облъчи с това че съм имал проблеми със модулите в машинките и затова ставало така....аз затова се впуснах в питане

Това при всякакъв модел монтирана аларма ли става или само при тоя модел. Щото ако е само като моята....докато е време да я сменям....
- Bai Sando
Като припомпя имах предвид,че няколко пъти подава сигнал за отключване и сами комфорт модул влиза в режим като когато задържиш с ключа от вън.
Пробвай с ключа да ги свалиш от вън и като почне да сваля стъклата върни ключа да спре,тогава пробвай отново и ще забележиш,че щом завъртиш ключа на някъде,то мигновено продължава да ги сваля или вдига.Тогава самият комфорт е влязъл в режим който помни няколко секунди,в които при всяко докосване с ключа задействаш стъклата.
Ей тая същата работа се получава и при теб от по-дълъг импулс предполагам...
Според мен трябва да ти програмират самата аларма ако е възможно да ти пуска по-къс сигнал
Пробвай с ключа да ги свалиш от вън и като почне да сваля стъклата върни ключа да спре,тогава пробвай отново и ще забележиш,че щом завъртиш ключа на някъде,то мигновено продължава да ги сваля или вдига.Тогава самият комфорт е влязъл в режим който помни няколко секунди,в които при всяко докосване с ключа задействаш стъклата.
Ей тая същата работа се получава и при теб от по-дълъг импулс предполагам...
Според мен трябва да ти програмират самата аларма ако е възможно да ти пуска по-къс сигнал

- drago_tr
Да ноооо.... като минат 20сек. след заключването и като отключа...тогава джамовете не се свалят
Нека, ако има колеги, при които не се получава така с прозорците, да кажат с какъв модел аларма са.

Нека, ако има колеги, при които не се получава така с прозорците, да кажат с какъв модел аларма са.
Последна промяна от drago_tr на Нед 09 фев 2014 19:43, променено общо 1 път.
- Bai Sando
Ми тя и мойта е такава на БСМ мисля...

Имаше в упътването за едно като буксичка,дето като го местиш по платката и ти прави дълъг и къс импулс.

Имаше в упътването за едно като буксичка,дето като го местиш по платката и ти прави дълъг и къс импулс.

- drago_tr
Bai Sando написа:Ми тя и мойта е такава на БСМ мисля...
Те такава е същата и мойта
Слага се един джъмпер и пише така: време за заключване0.7/3.5 сек.(поставен/разкачен джъмпер)
Последна промяна от drago_tr на Нед 09 фев 2014 19:48, променено общо 1 път.
- Bai Sando
Като мойта,значи ти е програмирана на по-дълъг импулс 

- drago_tr
Bai Sando написа:Като мойта,значи ти е програмирана на по-дълъг импулс
Значи трябва да има джъмпер....ако няма значи е на дългия импулс.
Сърбят ме ръцете веднага да отида да видя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”