Дупка в капачката на казанчето за антифриз ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дупка в капачката на казанчето за антифриз ?
Колеги, вчера забелязах, че на самата капачка, точно където е мястото за завъртяне с ръка има малка дупчица. И като загрее колата до 90 градуса се чува лек шум от изпаряване на въздух. Това проблем ли е ?
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Общо взето, няма какво чак толкоз да се прецака. Казанчето по принцип си има клапан, от който изпуска, ако налягането в охладителната система стане много голямо.
Малка дупчица, ако оттам не тече и не могат да влязат боклуци в системата, не е проблем.
Верно обаче мопжаш да я смениш - за всеки случай - самата капачка не струва много - не знам обаче дали ще ти я продадат отделно - питай в някоя автоморга.
Малка дупчица, ако оттам не тече и не могат да влязат боклуци в системата, не е проблем.
Верно обаче мопжаш да я смениш - за всеки случай - самата капачка не струва много - не знам обаче дали ще ти я продадат отделно - питай в някоя автоморга.

- road runner
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време на Г2 скъсах "насила" едно водно съединение, защото забелязах, че съединенията по цялата система са прекалено издути, но не предприех нищо. Оказа се, че клапанът на капачката на казанчето беше повреден и не изпускаше излишното налягане - оттам сдаде едното съединение.
Така че също те съветвам да смениш капачката, нищо че двата проблема са коренно различни! Аз купих от Ауто+, нещо от порядъка на десетина лева беше ако не ме лъже паметта!
Така че също те съветвам да смениш капачката, нищо че двата проблема са коренно различни! Аз купих от Ауто+, нещо от порядъка на десетина лева беше ако не ме лъже паметта!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”