Чукане (тропане) от към скоростната кутия.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Чукане (тропане) от към скоростната кутия.

Мнениеот plamen_at » Съб 21 апр 2007 18:58

Здравейте имам тоя проблем от 2 месеца но се случва рядко(от един месец на сам не беше се случвало). Колата е Golf 3 AFN, и понякога на място нещто чука от към скорастната кутия (поне аз така си мисля), и се усеща в педала на съединителя. Прави го при натиснат и при отпуснат съединител, по скоро при натиснат и като го отпусна продължава да чука още малко и спира като педала вибрира в такт с това чукане. Днес ми се случи отново и реших че е време да взема мерки. Едни майстори при който бях на скоро да ми сменят някои неща по предницата ми казаха че може да е нещо от съединителя, а можело и да бил лашнат маховика и той да тропа. Аз пиша рядко във форома но доста чета и мисля че има компетентни хора във форома които могат да изкажат мнение по въпроса за да знам какво да очаквам. Мерси предварително.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 22 апр 2007 10:48

Няма ли кой да ми помегне :cry:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Пон 23 апр 2007 19:32

:arrow:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 23 апр 2007 21:46

Приятелю не я знам твойта скоростна кутия попринцип има една ос която натиска една паничка за да отцепи дисковете на съединителя, нея я държи бронзова втулка на мен тази втулка ми беше разбита и имаше подобно тропане, направиха ми нова при стругар смених и един семеринг и всичко се оправи, но при те нзн как е скоростната, може да е всичко но явно е нещо около дисковете при зацепването, поне според мен.
При пуснат съединител на първа скорост и рязко газ имаш ли някакви проблеми?

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Пон 23 апр 2007 22:23

Не мисля, че нямам проблеми така както ти казваш, проблема се случва много рядко. Изкам да потам и дали може да е нещо от стартера(да се е разбил нещо бендикса и да икача когато си поизка и да чука по венеца).

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 24 апр 2007 10:33

АКо не връща бендикса, при палене ще е голям проблем.... а ако изкочи сам, което не виждам как ще стане по време на движение.... считай че няма да чуеш чукане ами изтъргване........... а ако успее да го завърти самия стартер може и кабелите да запалиш....... не ми се вярва да е това колега...... иди на маистор на скорости..... ама да е добър обясни му точно какво прави колата... тои ще си направи някъкви изводи.....
и ти пожелавам дано попаднеш на добър щото в днешно време всички са майстори...... :roll:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Вто 24 апр 2007 17:54

Ами сигорно другата седмица ще отида на майстор да видим ко ще каже, ама при всички положения ще трябва да се сваля ск. кутия. То може и да е от съединителя нещо, ама ще видим. Проблема е че в района в който живея няма много свестно майстори и трябва да си помисля добре каде ще е най-добре да отида.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”