Здравейте, колеги!
Имам сериозен проблем със своят Голф, двигателят е 1.6 SR, AKL. Това ми е първата лична кола и я закупих съвсем наскоро. В сервиза ми смениха всички консумативи като масла, филтри, ролки, ремъци, кабели и свещи. Измериха компресията на двигателя и казаха, че всичко е наред. Проблемът идва, когато съм в задръстване и колата загрее и стои на място, когато подам газ отзад излиза много гъст синкаво-бял пушек. По време на движение не пуши, на място след това я гледах и отново не пушеше. В сервиза ми обърнаха внимание, че дроселът е за смяна. Не ми вдига обороти на място повече от 5500, което е странно. Сменени са средното и крайното гърне, но на моменти колата леко глъхне при подаване на газ и вече след като поеме си влиза о обороти и си ускорява добре.
Ще се радвам да споделите какво мислите, защото съм нов във форума и знам, че тук има доста компетентни хора.
Благодаря!
Голф 1.6 SR, AKL проблем с двигателя ?
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 1.6 SR, AKL проблем с двигателя ?
А когато е в движение минава ли 5500 оборота?
Не, колега, дори в движение ограничителят удря на 5500 оборота. Според мен този проблем е свързан и дросела, но не обяснява синкавия пушек, който излиза.
Най - вероятно е от датчика на коляновия вал. Потърси, има такива теми из форума точно за този двигател с този проблем.
здрасти колега, това за оборотите дето казваш е възможно да е от датчика на разспределителния вал, той е на малко кофти място, закачи я на ваг ком да видиш какво ще изкара. това за дросела ме съмнява да е, нищо не пречи да го свалиш и да го почистиш, и аз свалях моя и го чистих и имаше подобрение, при мен кофтито е че дросела не е на жило а е електронен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Синкавия пушек - вероятно гумички на клапани за смяна.
Благодаря Ви, колеги! Само да спомена, че датчикът на коляновия вал е сменен още при първоначалното обслужване заедно с маслата, ролките и т.н.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
От датчика на коляновия вал колата директно ще изгасне :) . От датчика на разпределителния вал зависи това за форсирането, трябва да се види какво показва като данни и дали има синхронизация с този на коляновия вал (ако ангренажа е разместен или датчика не работи коректно, няма синхронизация и прави така).
По въпроса с пушека - има доста теми по този въпрос - сегменти, елипсовидно износен блок, гумички на клапани, водачи на клапани и т.н....500 причини. При мерене на компресия, тестваш как са компресионните сегменти, ама не можеш да тестваш маслообиращите, а за тези мотори е характерно да "ядат" доста масло. Наблюдавай какъв разход на масло има колата за определен пробег и ако си около 1Л на 10 000км, е доста добре за този двигател (за справка може да видиш в други теми във форума какви разходи на масло се коментират за този двигател... ).

По въпроса с пушека - има доста теми по този въпрос - сегменти, елипсовидно износен блок, гумички на клапани, водачи на клапани и т.н....500 причини. При мерене на компресия, тестваш как са компресионните сегменти, ама не можеш да тестваш маслообиращите, а за тези мотори е характерно да "ядат" доста масло. Наблюдавай какъв разход на масло има колата за определен пробег и ако си около 1Л на 10 000км, е доста добре за този двигател (за справка може да видиш в други теми във форума какви разходи на масло се коментират за този двигател... ).

Много Ви благодаря, колеги! Щом разбера какво се случва, и когато поправя колата ще пиша, за да завърша темата с щастлив край. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”