Проблем-странен шум (въздух) около филтъра (голф3 ABD)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Проблем-странен шум (въздух) около филтъра (голф3 ABD)

Мнениеот Exell » Чет 23 дек 2010 16:56

Та , Уважаеми Колеги от къде да започна :)
Колата е Г3 ABD (якия мотор) на газ и бенз .
Колеги , някой ако знае от какво е проблема да не се притеснява да сподели . Накратко искторията.
От известно време като е запалена колата и съм на едно място с включено парно в купето осъзаемо се усеща миризмата на ГАЗ. Ако е в движение автомобила всичко е О.К. Първоначално си мислех , че има някъде дупка по генерацията и си карах все едно нищо й няма . Тия дни обаче миризмата се усили , както спра на едно място и веднага засмърди в купето (с включено парно) . Днес се оборудвах с ВЕРО и гъбичка , запалих колата и започнах да ръся светената течност (и балончета) по всички маркучи . За голяма изненада нямаше пробив никъде.
Та , забелязах (от 4 месеца не съм си отварял капака на работещ двигател :) ) че на бензин и на газ има един гаден (заради търсачката странен,свистене,свирене) звук , който идва от......под или около кутията на филтъра. Днес нямах ключ да я сваля самата кутия за да погледна какво се случва под нея , но звука е точно все едно си пробил маркуч , през който минава въздух под налягане.
Питанката ми е , какъв може да е проблема и нормално ли е от кутията за филтъра (има една дребна дупка от лявата страна , като застанеш с/у него) да излиза яко въздух? МЕрси и весели празници :)

Мисля тези дни да погледна свещите (съмнително) да не се е отвила някоя , да сваля филтъра и да погледна какво се случва под него . :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем-странен шум (въздух) около филтъра (голф3 ABD)

Мнениеот pas1.8mi » Чет 23 дек 2010 17:00

Виж да не се е сцепил маркуча за изпарената газ(дебелия маркуч)! :wink:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 23 дек 2010 17:02

Мерси коЛега , но е проверено още днес :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :kissy:
Още един дрееебен въпрос....от къде да почна да търся проблема (кои маркучи , щото според мен в някой от тях е проблема , но това с верото не даде резултат) след като имаме предвид , че в купето мирише на ГАЗ? Мерси наздраве :drunk

Също така под самият филтър има два маркуча с два яки болта (или гайки), като застанеш с/у филтъра от дясната страна на нивото или под дросела , та през тях въздух ли минава или гориво? Мисля , че днес забелязах малко конденз по тях :roll:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 23 дек 2010 17:09

от къде да почна да търся проблема (кои маркучи ,

Откачен или скъсан маркуч ще развали празния ход(няма начин да не разбереш)
Дай газ и търси по "генерацията" и тръбата след нея.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 23 дек 2010 17:14

i.e.i написа: ........

Той празния ход не е от най-добрите :D пък и съскането идва и се чува от кутията на филтъра :?
Мисълта ми е на бензин му е малко тегаво (претриса чат пат) , на газ е горе-долу О.К. :roll: :roll:
За тези маркучи се съмнявам :shock (моя дзвер е с кръглата кутия , но се схваща идеята)

Изображение

Потребителски аватар
pas1.8mi
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 23 дек 2010 17:37

Това са ти бензино-проводите!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 23 дек 2010 17:40

хм , ок все още се търси проблема , като вземете предвид , че звука излиза от/около въздушния филтър , съска , в купето на пуснато парно на едно място мирише на газ :) Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 29 ное 2011 19:11

Да Ъпна малко темата.
Все така се чува свистене около двигателя. Да запитам , възможно ли е да "свисти" от скъсан тампон на моното?
И още един тъп въпрос , нормално ли е от маркуча за картерните газове да духа , все едно съм вързал компресор към него? Мерси предварително :beer

Потребителски аватар
krasio00o
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Сря 30 ное 2011 21:47

Ако ти изпуска газ разхода ще бъде огоромен.Според мен съскането може да бъде от тампон на моното ,но би трябвало двигателя да работи неравномерно с постоянно менене на обороти.Съскането което чуваш е от всмукван въздух,а не от изпускащ въздух.Вероятно ти смуче въздух от някъде. Мисля,че ако е поровиш малко повече ще хванеш къде е проблема.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 04 дек 2011 17:09

Мерси КрасИо :beer , разхода на колата е повече от идеален (6-7 газ извънградско) :)

Някой да е по-запознат?
""" И още един тъп въпрос , нормално ли е от маркуча за картерните газове да духа , все едно съм вързал компресор към него? Мерси предварително"""

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 апр 2012 20:37

Да се оплача и аз......имам свистене около моното(1,4АБД)...веднага се сещам за скъсан тампон под моното.... днес си измих двигателя с водоструйка и го запалих да изсъхне и чух въпросното свистене..нямам проблем с вървежа ,нито с оборотите(демек никакви пороблеми)просто се чува свистенето.....как да го хвана дали е скъсан този тампон(с голяма сила клатих цялото моно и не мърда-мести се целия двигател)....или от каде другаде може да смуче този въздух ако смуче въобще нещо ...просто има шум и ме дразни

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Вто 03 апр 2012 20:48

luboveliki написа:Да се оплача и аз......имам свистене около моното(1,4АБД)...веднага се сещам за скъсан тампон под моното.... днес си измих двигателя с водоструйка и го запалих да изсъхне и чух въпросното свистене..нямам проблем с вървежа ,нито с оборотите(демек никакви пороблеми)просто се чува свистенето.....как да го хвана дали е скъсан този тампон(с голяма сила клатих цялото моно и не мърда-мести се целия двигател)....или от каде другаде може да смуче този въздух ако смуче въобще нещо ...просто има шум и ме дразни

По принцип се пръска с един спрей,но мисля,че и с пулверизатор с вода ще стане.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 03 апр 2012 20:55

При мен има нещо подобно но се чува от капака на моното
Звука е като продължителен вятър на предно стъкло.
От 2 години карам така и не се е променило нищо.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 апр 2012 21:01

досега четох из темите за този тампон и ако хвана филтърната кутия и я клатя ще се размърда...иначе със спрей за запалване ако пръсна около него ще се форсира леко,но нямам такъв спрей...от друго място да може да смуче въздух???а може и да си е спукан но да не мърда(знам ли)....ще го сменя(не е проблем нито за парите нито труда) но искам да съм сигурен дали е той(или каквото там друго може да е)...на приятел с 1,8 АБС го хванахме като размърдах самото моно и си личеше как се е сцепил и как мени оборотите,като го сменихме и колата взе да върви една идея по малко...но при мен не мърда....понеже голфа е 18 годишен не ми се сменя всичко наред и гледам да е установен проблема и тога сменям смело(искам всичко да си е ОК )

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 апр 2012 21:09

малее с всяко кликане или каквото и да правя с форума ми излиза един прозорец(някаква награда-спам)...мм изнервих се....но да допълня за моното- нямам проблеми с вървежа, да гасне или каквото и да било...просто днес отворих капака на работещ двигател и го забелязах този шум, преди съм го отварял и съм на 100% сигурен че го нямаше....тъкмо отстраних проблеми по колата за 250 лв и се кефех ...сега съм разочарован и ме е яд ...егати винаги нещо излиза и почва мъката(да го диагностицирам,да намеря евтино часта,и да си я сменя сам :banghead: )а нямам време даже и на сервиз да я закарам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”