Къде в София може да ми сменят дръжката на шофьорската врата и да ни ми резнат главата.
п.п аз имам нова дръжка
смяна на дръжката на голф 4
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Re: смяна на дръжката на голф 4
Ако питаш за вътрешната-смяната е елементарна.Махаш черната гума от задната страна на самата дръжка и после цялата я дърпаш нагоре и готово.Ако става дума за външната-тя е на едно болтче,което се развива станично и по принцип е прикрито с тапичка и после се издърпва напред.И двете процедури са лесни и можеш и сам да се справиш.Ако става дума пък за дръжката която отваря вратата отвътре-там е малко по-сложно,защото трябва да се свали кората,но и там не е супер сложно и може сам да се справиш.Уточни за коя дръжка питаш и ще ти кажа допълнително как сам да се справиш.
- tonka7a
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател:
delian1978 написа:Ако питаш за вътрешната-смяната е елементарна.Махаш черната гума от задната страна на самата дръжка и после цялата я дърпаш нагоре и готово.Ако става дума за външната-тя е на едно болтче,което се развива станично и по принцип е прикрито с тапичка и после се издърпва напред.И двете процедури са лесни и можеш и сам да се справиш.Ако става дума пък за дръжката която отваря вратата отвътре-там е малко по-сложно,защото трябва да се свали кората,но и там не е супер сложно и може сам да се справиш.Уточни за коя дръжка питаш и ще ти кажа допълнително как сам да се справиш.
За външната става въпрос колега... но нали има и механизъм от вътре не трябва ли да се маха и кората на вратата?
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Не,не се маха кората.Развива се този болт отстрани на рамката на вратата,който е закрит с една гумена тапа.Само внимавай да не падне във вратата,защото тогава се сваля кората за да го извадиш.Болта се вазвива с еврейска звезда.Като развиеш болта се вади патронника и после теко издърпваш дръжката и на нея има закачена една кукичка и след като я откачиш дръжката се избутва в посока патронника и излиза.това е всичко,а по обратния път сглобяваш.
- tonka7a
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател:
delian1978 написа:Не,не се маха кората.Развива се този болт отстрани на рамката на вратата,който е закрит с една гумена тапа.Само внимавай да не падне във вратата,защото тогава се сваля кората за да го извадиш.Болта се вазвива с еврейска звезда.Като развиеш болта се вади патронника и после теко издърпваш дръжката и на нея има закачена една кукичка и след като я откачиш дръжката се избутва в посока патронника и излиза.това е всичко,а по обратния път сглобяваш.
разбрах те, но аз говора за дръжката заедно с основата, защото при мен основата е счупена...
- adr3nalinchy
- Автомобил: Volkswagen Golf MK4
- Двигател: AGU
Колега искам да ме извиниш защото и аз ще задам няколко въпроса в твоята тема за да не отворя нова значи имам голф 4 централното не ми заключва предната дясна врата като заключа пина потъва леко и се издига пак свалих кората но пустата пръчка на пина не ми позволява да сваля и металната кора развих болта на външната дръжка но патронника не излиза а като се опитам да заключа от дясната страна ключа се върти постоянно към едната страна а към другата неще моля помогнете спешно е 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”