Мокета в краката ми е подгизнал целия. Доколкото видях, теча започва от ъгъла на почиващият педал.
Въпроса обаче е от къде влиза вода?
Отводнителните канали ги проверявах и са чисти. Не е и спукано парно, защото колата не губи антифриз.
Имате ли някакви идеи?

Голф 4 Наводних се
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Голф 4 Наводних се
При мен течеше от кутията с кабелни букси към двигателя, същата дупка е и за филтъра на купето от другата страна. Сменяш им гарнитурките или като мен мажеш със силикон. 

- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
За бялата кутия ли става въпрос?
- toraborat
Ето тази черна капачка в която влиза снопа кабели, в ляво от ръката, има две уши. Сваля се механизма за чистачките и отдолу това е хванато с вде тенекиени гайки. От другата страна на същото място седи филтъра за купето, дупките са идентични и ти препоръчвам и двете да ги прегледаш. На снимката това е кола с десен волан, та при теб са наобратно

- tndrrr
Благодаря!
Утре взимам един силикон и почвам да мажа.
Утре взимам един силикон и почвам да мажа.
Така и така ще махаш пластмасата под чистачките вземи си почисти и отворите за изтичане на водата в двата края, че при мен се бяха затлачили и се наводни въпросната кутия с кабелите. В резултат светна лампата на имобилайзера и няма палене. Майстора го "опраи" за стотачка
без да бара в кутията 
Рамената на чистачките се свалят най лесно с малка лагерна скоба ако са заяли и никога не са сваляни.

Рамената на чистачките се свалят най лесно с малка лагерна скоба ако са заяли и никога не са сваляни.
- tndrrr
Отворите за отичане на водата са чисти.
Днес положението стана още по-сериозно. Зад шофьорската седалка имаше буквално локва вода. Проверих филтъра на купето и е напълно сух, вода от там не влиза.
Вече нямам идея от къде може да влезе толкова много вода...
Днес положението стана още по-сериозно. Зад шофьорската седалка имаше буквално локва вода. Проверих филтъра на купето и е напълно сух, вода от там не влиза.
Вече нямам идея от къде може да влезе толкова много вода...
При мен се беше затлачил отвора за отичане на дъждовната вода от шофьорската страна.Когато разглобих решетката под предния прозорец видях че уплътнението на жилото за отваряне на предния капак е излязло от леглото си и оттам водата прониква в купето точно на същото място като при теб-провери и там.
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Провери си и вратите:
1. Отдолу имат отвори за отичане - да не са се запушили
2. Уплътнението между металната кора и вратата - с годините се скапва и подлизва от там.
преди 2 седмици правих тези процедури, след като по същия начин се намокри мокета (първо от пред, после от зад) и видях че зависи как е спряна.. муцуната надолу - мокро отпред, муцуната нагоре - мокро отзад.. преливаше от шофьорската врата и през прага... една сутрин случайно забелязах "мократа следа" по пластмасата на прага
1. Отдолу имат отвори за отичане - да не са се запушили
2. Уплътнението между металната кора и вратата - с годините се скапва и подлизва от там.
преди 2 седмици правих тези процедури, след като по същия начин се намокри мокета (първо от пред, после от зад) и видях че зависи как е спряна.. муцуната надолу - мокро отпред, муцуната нагоре - мокро отзад.. преливаше от шофьорската врата и през прага... една сутрин случайно забелязах "мократа следа" по пластмасата на прага
- tndrrr
Къде са тия отвори на вратите?
А и как е възможно да влезе толкова водя през вратата, че чак локва да направи?
По принцип, досега винаги като съм ходил на автомивка, винаги по двете врати има капки вода, както и на пластмасата и ламарината на прага, ама ми е малко странно как може да влезе толкова вода от вратите...
А това уплътнение на металната кора на шофьорската врата, част от него липсва, тъй като се скъса когато махах хората.
А и как е възможно да влезе толкова водя през вратата, че чак локва да направи?
По принцип, досега винаги като съм ходил на автомивка, винаги по двете врати има капки вода, както и на пластмасата и ламарината на прага, ама ми е малко странно как може да влезе толкова вода от вратите...
А това уплътнение на металната кора на шофьорската врата, част от него липсва, тъй като се скъса когато махах хората.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
то си е притеснително особено преди зимата. Дренажните отвори на вратите се намират отдолу на вратите под едно гумено уплътнение. Повдигаш/подместваш го и проверяваш как са. Ако има нужда бъркаш с отвертката и те така.. а вода от вратите си влиза и то мъжката ако вали по дълго.. на мен зад шофьора като натисна мокета и се вижда гьолче.. виждаше се де.. сега е по изсъхнало вече и това след 3 4 дъждовни нощи, така че не се учудвай. А металната кора аз си я облепих със силикон, защото се виждаше от къде беше текло. Облепих я от половината надолу. сега ако протече ще е от тон колоната 

- tndrrr
Утре, ако времето е с мен, ще разглобявам вратата да видя кво е положението. Дано там е проблема, че ми писна вече.
- toraborat
Колега за филтъра на купето не мисля че може да се намокри дори и да тече от там. Сваля се кутията му и гледаш уплътнението
- tndrrr
Свалях я кутията и навсякъде е абсолютно сухо. Днес проверих отвора на вратата - чист е. Облепих и металната кора с черен силикон.
След това, няколко часа се мъчих да суша мокета, но тва нещо нема съхнене...
След това, няколко часа се мъчих да суша мокета, но тва нещо нема съхнене...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”