Проблема е от около месец - два. При запалване всичко ок, няма проблем с мощността и не губим антифриз, губим по малко масло. След каране над 4км градско да загрее хубаво почва да мирише яко от ауспуха(който е черен като кюнец) и да хвърля як бял гъст дим. С майстора от сервиза в който ще влиза след дълги разговори се спряхме на смяна гумички и този семеринг( моля който е запознат да обясни за какво служи) и ако не се оправи може да се стигне до сваляне на главата , семеринги на клапани и ... , но и ми казва че проблема може да е малък. От димната завеса тип ''вартбург отзад'' не ми се струва малък, хванал съм се за главата.
Моля по-запознатите да дадат мнение. Да отбележа, че съм купил ново масло 5l liqui moly немското 10w40 както и до сега е карана само с 10W40 полусинтетики ( сегашното е на 6000 км, но карам само къси разстояния градско и мисля че му е време) и също така антифриза ми не е баран никога, доливано е преди 4 години малко, карам си голфа от 2009та и преди това е сменяна само водна помпа. Иска ми се да сменя целия антифриз с нов.
Помощ.