ПОМОЩ ! датчик разпределителен вал или комп.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
iliqcho
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8t AUM

ПОМОЩ ! датчик разпределителен вал или комп.

Мнениеот iliqcho » Вто 29 сеп 2015 14:59

Здравейте колеги!
Тааа.... имам "малък" проблем! От известно време (по спомен малко след като сложих АГУ , нз дали има значение) колата пали трудно студена и харчи повечко с не добре работещ двг на ниски обороти.Та отидох аз на диагностика.Човека каза датчик на разпр.вал(даже аз видях грешката) . Отидох до един познат с морга и свалих от едно блъснато Ауди датчика, закачих го и на диагностиката пак се показва след изчистване :banghead :banghead . Отидох пак да пробвам друг датчик от друг двг и пак същото. :screwy Днес отидох при един майстор-жичка и реших да видим да не са кабелите. Два от кабелите дето отиват в компа са читави не са скъсани( мислех го за последствие от прокарването на кабели за АГУ). Накрая той каза , че на единия кабел от компа идва 12волта ток при изгасен мотор и при изваден ключ (като каза че това не е нормално).Даже с няква лапичка на запален двг проверихме датчика до - и светкаше като импулси от датчика като се предполага , че дава сигнал :gruebel . И намерих един колега със същия мотор АУМ и в петък ще пробваме неговия датчик и ако не е,се предполага компа да е заминал. :scare3 Моля за адекватни отговори дали на права посока сме тръгнали , НЕ СЕ ЗНАЕ , ЗНАЕ ЛИ СЕ какво ще последва от смяната на компа а пък и си е разходи и не дай со боже не е това :screwy . Надявам се да съм описал добре нещата. :bowdown

Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: ПОМОЩ ! датчик разпределителен вал или комп.

Мнениеот hooligans » Вто 29 сеп 2015 15:06

iliqcho
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8t AUM

Re: ПОМОЩ ! датчик разпределителен вал или комп.

Мнениеот iliqcho » Вто 29 сеп 2015 15:32

hooligans написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=352508
:deal

А от къде мислиш знам , че си
Местожителство: София
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE - без да ми се представиш :deal

Последна промяна от IvanMan на Вто 29 сеп 2015 17:24, променено общо 2 пъти.
Причина: Нарушаване на т.4 и т.21 от правилата! Беше предупреден!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”