Сама си вдига оборотите до 1200-1250.АBD мотор РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

Сама си вдига оборотите до 1200-1250.АBD мотор РЕШЕН

Мнениеот Golf_Mon » Сря 23 сеп 2015 20:33

Здравейте имам странен проблем . Когато съм карал по " агресивно" и спра примерно на светофар, задръстване или пешеходна пътека мотора се държи на 900 об и започва плавно сам да се форсира и плавно стига до 1200-1300 об. И остават сабилни така , ако подам дори леко газ , падат на 900 оборота и после пак плавно се вдигат до 1200-300. Това го прави само след по бъро каране, имам усещане че ако не се вдига на 3000 об , това не се появява. Ходих на Стенд на Агу, всичко е точно, няма трептения но се появи този странен проблем.. Имам усещане че дърпа въздух от някъде , но не мога са се ориентирам от къде. Има ли колега с такъв " проблем", не е кой знае какво но ме дразни така да си вдига оборотите сама :banghead
Ще съм мн благодарен на съвет или препоръка. Натискках филтъра да не е тампона отодлу , промяна няма. Ако примерно огася , след което пак запаля пак се проявява но след около 10 мин каране. Баси странното. двигател АBD.

Последна промяна от Golf_Mon на Пет 02 окт 2015 20:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Re: Сама си вдига оборотите до 1200-1250.АBD мотор

Мнениеот bahyr » Чет 24 сеп 2015 11:08

Провери си:
1.Тампона под моното, обикновено е от там.
2.Вакумните маркучета.
3.Гофрето между моното и кутията на филтъра.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 сеп 2015 11:17

Това на газ ли? На бензин прави ли го? С какъв изпарител си?

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Чет 24 сеп 2015 16:49

Прави го колега и на Газ и на бензин, за съжаление. Изпарителят е на няма и 10 ооо км, Atiker.

Ще погледна тези неща дето е писал колегата по горе, ама съм ги гледал. Той е с филър върху моното не е долу зад фара. Е това е на бензин:

Изображение

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Пет 25 сеп 2015 19:18

Малко раздвижване от днес. Бях на сервиз за смяна на О - пръстена на утайника на катерните газове, Че ми капеше масло от там. От сервиза предполагат че това форсиране изда от това че съм извадил маркуча от дупката на филтъра и съм го оставил просто така да си " диша" без да е включен в кутията на филтъра, а дупката там съм я запушил.
Не се е форсирала в сервиза, ама тогава капака е бил отворен. Според тях е възможно да засмуква тез маслени газове през филтъра и това да довеждало до форсирането. Та утре ще удължа маркуча под формата на дъга и ще го наведа надолу да изхвърля под колата и ще видя има ли промяна.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Съб 26 сеп 2015 11:08

Не ходи повече при тези майстори :mhihi

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Нед 27 сеп 2015 10:05

Golf_Mon написа:Според тях е възможно да засмуква тез маслени газове през филтъра и това да довеждало до форсирането. Та утре ще удължа маркуча под формата на дъга и ще го наведа надолу да изхвърля под колата и ще видя има ли промяна.

Това са глупости. Също както тук преди някой обясняваше, че колата му загрявала в задръстване, защото засмуквала топлина от ауспуха на предния автомобил :icon_lol

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Нед 27 сеп 2015 18:28

Еми колеги не съм ви питал това глупости ли са или не , а какво може да ме посъветвате да реша описаната ситуация.
Ако няма какво да кажете ама ви се ще да напишете нещо във форум , ползвайте бг мама , примерно ?

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Нед 27 сеп 2015 18:54

bahyr написа:Провери си:
1.Тампона под моното, обикновено е от там.
2.Вакумните маркучета.
3.Гофрето между моното и кутията на филтъра.

Това е съвета. Аз бях за тампон и маркучи ся оборотите са камък.

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Пет 02 окт 2015 20:21

Ето как реших проблемът. Когато вдигаше оборотите , отдолу дето е " човката" дето е закачено жилото ако се пипнеше с пръст и леко се натисне съвсем леко на обратна страна , оборотите се нормализираха.
Свалих филтъра, разглобих всичко до дросела. Проверих маркучите , тънките белите - ок са. Включени са си , ок са. Погледнах и прословутия тампон под монто-то, изглежда ми здрав. Запалих я и я изчаках да загрее и да започне да вижа отново , да се самофорсира. Щом хо направи, така както си беше с разкачен филтър пипнах леко човката и се нормализира. Видях че жилото на газта е надървено, леко го хванах и го бутнах в посока освобождаване и оборотите пак паднаха на нормални. Тогава там дето е жилото има нарязано сигурно 20 резки и е сложена ена като скобичка. Махнах скобата и я сложих с едно прешленче по навън, демек освободих с около 1 мм жилцето да е по хлабаво и оборотите утихнаха. Пръснах с вд40 на няколко места дето видях че има движещи се елемнти( беше доста прахолясъло) . Затворих всичко обратно и пак запалих. Стоя на място докато включи перка - оборотите не мръднаха от 900. Днес ходих на работа, върнах се. Проблема го няма. Оборотите са си на 900. И на газ и на бензин. Ето качвам една снимка, тази скобичка дето я преместих е на жилото в дясно се пада на снимката. Та проблема ми е решен за сега... Днес ако го имаше трябваше да се е проявил на 101%.

Изображение

Ето сутринта като стигнах на работа бях толкова зарадан че проблемът не се прояви, че й направих селфи в паркинга. Дъртюга ама си я обичам , мама му стара :)

Бетон:
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”