лампичката на маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

лампичката на маслото

Мнениеот DimoNN » Сря 25 апр 2007 20:51

искам да ви питам понеже май ми се струва че на 3ката която имах лампичката за маслото гаснеше след като запаля автомобила (т.е. като го запаля хвърля масло на датчика и лампичката загасва).. на 4ката обаче лампичката изгасва заедно с другите (за вода и не знам си какво друго) така ли трябва да е?

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 26 апр 2007 12:05

Колега само малко да те поправя при Голф 3 лампата загасва когато трябва да напълни с масло магистралата и да достигне необходимото налягане в системата.За голф 4 не съм запознат нека по компетентните да се изкажат.

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Чет 26 апр 2007 18:02

за голф3 тва си е нормално и при мен е така докато качи маслото мигва няколко пъти след запалването, но предполагам че при 4-ката няма да е така почти сигурно би трябвало веднага да изгасне!!!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 26 апр 2007 18:24

а просто може да е свързана към лампата на алтернатора, това се прави когато има проблем със налягането на маслото в двигателя. съветвам те да провериш.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 26 апр 2007 22:55

handycam написа:а просто може да е свързана към лампата на алтернатора, това се прави когато има проблем със налягането на маслото в двигателя. съветвам те да провериш.

И аз това си мислех,защото много търговци го правят този номер за да скрият проблем с мазителната система.Отиди в някой сервиз да ти замерят наляганията на маслото при ниски обороти и при 2000RPM при студен и топъл двигател/някъде имаше тема с точно посочените налягания на маслото/.За да знаеш имали причина да се притесняваш.
Успех! :wink:

TOKAMAK_SS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TOKAMAK_SS » Съб 28 апр 2007 8:14

И си провери какъв термостат имаш в колата. За втори път ми се случва кола нов внос бензин ( Jetta и Golf 3) да пристигнат с термостати за дизел. А те са с по висока температура. И отворените търговци дето искат само да продават или те убеждават че тези модели така си работят на около 100 градуса или презакачат лампичките. А като е по висока температурата и ново масло да сложиш на завой или в стръмно ще ти светва. Налягане има в началото и като не знаят къде да търсят се получава проблема. Мпоже да е смешно но карах 3-ката 3 месеца на около 100 градуса докато се усетим къде е проблема. Добре че удържа.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 10 май 2007 19:13

щом загрее колата цепи 90 градуса независимо как я карам (на 1ва 2ра по баир примерно или на магистрала) така че не е от термостат и т.н... може би трябва да ида да и видят налягането на маслото в сервиз... но все пак искам да чуя някой с Г4 как е при него?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 10 май 2007 23:46

Тея магарии с лампичките се правят почти масово ..особено за еарбеците дано да не си попаднал на такъв случай

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”