лампичката на маслото
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
лампичката на маслото
искам да ви питам понеже май ми се струва че на 3ката която имах лампичката за маслото гаснеше след като запаля автомобила (т.е. като го запаля хвърля масло на датчика и лампичката загасва).. на 4ката обаче лампичката изгасва заедно с другите (за вода и не знам си какво друго) така ли трябва да е?
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:а просто може да е свързана към лампата на алтернатора, това се прави когато има проблем със налягането на маслото в двигателя. съветвам те да провериш.
И аз това си мислех,защото много търговци го правят този номер за да скрият проблем с мазителната система.Отиди в някой сервиз да ти замерят наляганията на маслото при ниски обороти и при 2000RPM при студен и топъл двигател/някъде имаше тема с точно посочените налягания на маслото/.За да знаеш имали причина да се притесняваш.
Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
И си провери какъв термостат имаш в колата. За втори път ми се случва кола нов внос бензин ( Jetta и Golf 3) да пристигнат с термостати за дизел. А те са с по висока температура. И отворените търговци дето искат само да продават или те убеждават че тези модели така си работят на около 100 градуса или презакачат лампичките. А като е по висока температурата и ново масло да сложиш на завой или в стръмно ще ти светва. Налягане има в началото и като не знаят къде да търсят се получава проблема. Мпоже да е смешно но карах 3-ката 3 месеца на около 100 градуса докато се усетим къде е проблема. Добре че удържа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”