голф4 2.8 AUE запалителен кабел

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

голф4 2.8 AUE запалителен кабел

Мнениеот zografski » Пет 09 окт 2015 11:29

Здравейте колеги, вчера колата работеше доста зле, отворих капака и видях, че играе изкра, от обувката или там както се нарича, на кабела към 6ти цилиндър, където се включва към бобината.
Изображение
таа въпроса е, проблем ли е ако е допрян до маркуч през който минава антифриз? Питам понеже точно от там ми минава маркуча за антифриза, който отива към изпарителя и беше допрян до тази обувка. Точно до обувката беше леко мокър (не тече, просто капка - две, от дъжда навън..) и точно там виждах изкрата как играе. Та кабел ще си поръчам(това е най-лесното), но въпроса е проблем ли е така да е допрян тоя маркуч, да не би заради него да ми е избил кабела? Предполагам че дори и да има малко влага и да е леко допрян до тоя маркуч, не би трябвало да преебава кабела и по-бързо да избива, или се бъркам? Нещо малко сложно зададох въпроса, но дано ме разбрахте... Инак съм си поръчал и нова бобина, която пътува, но явно ще поръчам и кабел за 6ти цил, въпроса е дали да направя така, че по възможност тоя маркуч да не се допира до обувките на кабелите?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: голф4 2.8 AUE запалителен кабел

Мнениеот инжектопляктор » Пет 09 окт 2015 13:03

Изолирай го тоя кабел временно например с изолирбанд. А гумата на маркуча е изолатор. Работата е там, че влагата е способна и достатъчна при такива високи напрежения от избилата изолация да прехвърля искра към масата на автомобила.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 09 окт 2015 15:43

Мерси, и аз точно това си мислех да направя, даже мисля да добавя и малко епоксидна смола, защото си виждам реалната цепчица. Сега направо ще го сваля и така ще направя, дано издържи до др седмица.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 09 окт 2015 16:07

W 963 върши чудеса. Навиване с препокриване. Може и W 962 , но е по-скъп поне 1,5 пъти

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 09 окт 2015 18:12

Ами за сега епоксидна смола с изолирбанд, пък др седмица, нов кабел. Сега е ОК и си работи на 6 цил отново, но задължително ще си взема нов кабел :smile

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”