Голф 3 километража не отчита скоростта
- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
Голф 3 километража не отчита скоростта
Здравейте Колеги,от 2-3 дена километража спря да отчита с колко км. се движа.Порових се тук из форума и открих колега точно с проблем като моя.Пичът каза: Смяна на SPEED SENSOR и проблема е решен.Проблема при мен обаче е , че не знам какво е SPEED SENSOR и къде да го търся и колко струва.Знам че въпроса е малко глуповат
но нищичко не разбирам мамка му. Помагайте

- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
Re: Километража не отчита скоростта
Сензора по принцип се намира на скоростната кутия. За каква кола става въпрос?
- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
Golf 3
Последна промяна от gr_kanev на Вто 05 мар 2013 17:12, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "Цитат", има и "Нов отговор" - използвай го !
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм със същия проблем колега
. Поразпитах тука там и ми казаха че най-вероятно компютъра имал натрупани грешки. Само трябва да се закачи към KTS-а и евентуално да се изчистят тези грешки. До колко е вярно незнам
. Края на тази , началото на другата седмица ще го закача и ще видим какво ще стане
.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
И ще стане НИЩО! mhihi Или е повреден датчика или ел.връзките към него(букса,проводници...)!
Последна промяна от gr_kanev на Вто 05 мар 2013 17:13, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е наред. Другия вариант е нов борд компютър.
Така най лесно ще си реша проблема. Евентуално някой има ли идея каква е цената на борд компютър 2-ра ръка?

сложи ли друг датчик колега да пробваш ? докато не сложиш работещ не можеш да си сигурен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
сложих. няма признаци на живот 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е спряло изведнъж може би проблема ти е в таблото може стрелката да се е извадила
трябваше от там да почнете
ако е от нея после вземете един ГПС за да я наместите да не ви лъжи в скоростта успех.

- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с таблото.Редовно или датчикът на кутията изгаря или таблото му се прекъсва писта от лоши връзки.
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Цяло лято имах проблем със скоростомера на Г3. Когато колата е на място отчиташе 18 км/ч и в движение всякаш не отчиташе вярно като извадя тези 18 км/ч. Свалях акумулатора от колата, защото ми трябваше и след като го закачих по - късно всичко си беше както преди. Колега опитай и ти може наистина да е натрупало грешки нищо не ти коства 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги разбрах от каде е проблема с неработещия километраж. Всъщност се оказа, че е по-сериозно от колкото си мислех.
След няколко въпроса към един "болен мозък" на тая тема, остановихме, че колата някога е имала касетофон и са взели захранване от контактния ключ. Очевидно е, че някой некадърник го е правил защото захранващия кабел тръгва от контакта минава покраи бушонния блок и тогава отива в касетофона (забележка: не са сложили бушон). Даде на късо и започнаха едни пушилки и тн. всички кабели под таблото бяха залепнали един за друг. И сега следва подмяна на инсталацията.
Абе работата не е добре. Щом докато работи колата и като махна контакт-релето и продължава да работи... 

Здравейте нов съм във Форума и имам проблеми с километража. Както си карах един ден започна да откача аз карам с около 70 80 км/ч, а стрелката лети ту на 0 ту на 220 на 100 и така докато спря да отчита и сус него и отдолу дигиталния циферблат който отчита изминатата разстояние и това на Голф 3 1.6 АЕК мотор 96г помагайте как да го оправя и горе долу кви пари да заделя щот вече 2 пъти ме спират за превищена и то с 5 6 км над допустимата 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На първо време можеш да провериш датчика завит на скоростната кутия, да не му се е измъкнал куплунга или самия датчик да е дал фира. По моргите се намират за десетина лева. Другия вариант е да се търси липсваща маса или захранване на таблото, но това ако нищо по таблото не работи. Ако си работят останалите уреди се ориентирай към датчика или самия уред
Ами другите уреди по таблото си работят само тези които са от бордовия компютър и са свързани със скоростта т.е. разход/100км, моментна скорост изминато разстояние и километража като цяло. Благодаря за съвета след малко ще надникна под капака да го видя тоз датчик.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 05 мар 2013 17:11, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”