Свързване на вакумно централно заключване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Свързване на вакумно централно заключване

Мнениеот bronzer91 » Пон 08 авг 2011 11:28

Здравейте , колеги , закупих си от колега от форума вакумно централно заключване (оригиналното) имам машинките , имам компресорчето , набавих си и маркучите , въпросът е че трябва да пусна кабели до компресора ... имам буксата и кабелите излизащи от нея , но са отрязани . Можете ли да ми дадете схема или да ме посъветвате как да си го свържа - става въпрос за двуврат голф 2 . Ще съм Ви много благодарен . Поздрави :beer

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Свързване на вакумно централно заключване

Мнениеот williams_vn » Пон 08 авг 2011 11:32

каква е колата ако е голф 3-ка червеното е захранване кафявото маса а сивото и зеленото отключват и заключват спрямо плюс

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пон 08 авг 2011 11:37

Извинявам се че не съм пояснил - голф 2 двуврат - централното не е електрическо , а вакумно имам 4 машинки + компресорчето на VDO на компресора седи буксата + кабелите но са отрязани , маркучета ще пусна по праговете до вратите , но нямам схема за кабелите които трябва да навържа , довечера ще кача и снимки

koce_83
Автомобил: VW Sharan
Двигател: 2001
Контакти:

Мнениеот koce_83 » Пон 08 авг 2011 11:49

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 08 авг 2011 12:27

Предполагам,че искаш да си заключваш колата дистанционно,чрез алармата.Ако нямаш командни микро-ключета в бравите и инсталация за централното,предлагам да си свържеш с 2 проводника директно моторчето на помпата към изходите на алармата.Схемата е типова,в алармата има 2 релета,целта е да се реверсира напрежението на двата кабела(респективно посоката на моторчето)Платката в централното става излишна,но едно бушонче до 10А на жичките няма да е зле.Настройваш дължината на импулса на 4-8 сек.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Пон 08 авг 2011 14:10

Не , колега , искам да си сложа само централно заключване , алармата ми е разкачена (така взех колата) не съм се и мъчил да я връзвам наново . Искам само централното да вържа и да си отключвам с ключа ... поздрави :beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 08 авг 2011 18:38

Ако колата не е имала система за централно,как ще разбере модула за това -накъде и защо въртиш ключа?Та пак на модулче отива работата,дали алармено или само за дистанционно откл./закл.....абе едни 40-50лв в Илиенци ги виждам да потъват..не се бъзикам,дори една Ийгъл-Мастер оттам си работи коректно над 6 години,па си има и инструкцийка,не е някаква защита кой-знае,но си цъкам с копченце по един дъртофелник на паркинга.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bronzer91 » Чет 11 авг 2011 12:49

Колега , значи колата ми е имала оригинално централно , но явно някой умник го е изкормил , до багажника все още седи маркуча , по вратите ги няма и ще иска да се пуснат нови , модула също го имам ,имам си и оригиналното дистанционно ( също работещо ) че така де смятам да си го закача това вакумно VDO

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”