Здравейте колеги,
Имам голф 2 1990 1,8 моно! И от няколко дни имам проблем с оборотите но само на бензин, като превключа на газ няма проблеми. На бензин ми играят много, особено ако е на свободна, дори гасне. Казаха ми, че най-вероятно е от дебитомер, но можел или да се чисти с някакъв спрей или да се смени? Ако можете да помогнете със съвет, ще съм много благодарен.
Golf 2 1990 г. 1,8 моно - Проблем с оборотите на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите на голф 2
Накарай го тоя дето ти е казал да ти покаже къде според него стои дебитомера
. Първо си проверяваш ЕБУ за грешки. Може и без това де, просто си измерваш датчиците по моното. Всичко е поправимо без купуване с изключение на потенциометъра на дроселовата клапа. Ако е той при натискане на газта би трябвало да забива предница, след което като натиснеш малко повече да тръгне рязко. При отпускане на педала, вероятно ще забива предница отново. Работата вероятно ще се нормализира ако разкачиш конектора на температурния датчик (в този случай е добре да си с 2 датчика) или да си прекъснеш пин 2 на ЕБУ. И това дето ти го предлагам незнам защо ти го предлагам - крайно тъпанарско е и разхода на Бензин се увеличава. Просто незнам дали колата се кара предимно на гъз.
Най-важното в този пост:
Най-добре ни опиши по-детайлно проблема, всичко може да се провери само с мултицет.

Най-важното в този пост:
Най-добре ни опиши по-детайлно проблема, всичко може да се провери само с мултицет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами всъщност открих, че като гледаш под капака централно, отдясно зад двигателя има две букси (които не знам на какво са), но горната като я извадя (с 4 жила е широка и с едно метално телче се заключва) и вдига оборотите и си работи... Иначе при запалване на бензин прави няколко оборота двигателя и гасне директно... или се измъчи нещо, вдигне за кратко много високи обороти и после ги сваля плавно и пак гасне накрая!
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Ами виж, отдясно на моното са конектора за датчика на дроселовата клапа (TPS), и малко зад и над него е просто една кабелна обувка за подгряването на всмукателния колектор. Малко от ляво и към средата има кафяв конектор за дюзата, и за температурния датчик на входящия въздух. Съвсем отляво и малко по-надолу е моторчето за празен ход. Пак отляво и много надолу някъде при изпускателните колектори се намира конектора за ламбда сондата. Та ако махнеш конектора на датчика за дроселовата клапа би трябвало да неможеш да запалиш. Ще си оправи нещата като просто си измериш датчиците. Има в доста теми алтернативна информация за това как се проверяват. Почваш от някъде и каквото не ти е ясно питай.
Запознай се първо с управлението на RP-то. Това е всичко като изключим и температурния датчик на охладителната течност, който е на пластмасовия тройник пред главата.
Запознай се първо с управлението на RP-то. Това е всичко като изключим и температурния датчик на охладителната течност, който е на пластмасовия тройник пред главата.
Re: Golf 2 1990 г. 1,8 моно - Проблем с оборотите на бензин
здравей колега, имам същия голф със същия проблем, как се справи с проблема? Благодаря предварително.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”