Голф 4 1.6 16V скоростна кутия алтернатива за болтове?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nikolov.andrian
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.6 16V скоростна кутия алтернатива за болтове?

Мнениеот nikolov.andrian » Нед 18 окт 2015 22:09

Здравейте.
Имам следния проблем с Голф 4 1.6 16V. По време на движение с 30-40км/ч колата "блокира" и не искаше да мръдне. След 1-2 опита да я изместя от платното взе че потръгна, но имаше странен шум по време на движение. След известно време чудене откъде е , свалихме скоростите , отворихме ги , оказа се 3 скъсани нита на диференциала, един смлян лагер и леко чукнат зъб на короната.
Изчетох доста теми по този проблем, но не открих това което ме интересува затова пускам нова тема.
Този ремонтен комплект болтове от къде го купувате? В алто плюс звънях, но момчето не знаеше за такъв комплект.В главния им офис ми казаха цена от 285-90 лева.
Не може ли да разпробия на 10мм отвор и да купя болтове 12.9 вместо да търся стругар и стомана..че вече загубих 1 седмица в търсене на шестостен 40 или 45Х. В крайна сметка намерих "45Х", направихме болтове и при опит за стягане с пистолета се късаха като кренвирш, дали са ме излъгали за стоманата.. не знам.
Ето няколко снимки.
http://prikachi.com/images.php?images/129/8413129b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/133/8413133y.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/136/8413136d.jpg

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 16V скоростна кутия.

Мнениеот xalerrelax » Пон 19 окт 2015 13:34

С кое ЕРТ си?
Има на 9мм има и на 12 мм.
Ако си на големите , цената на комплекта в официалния представител е някъде , около тази в +.
До колкото съм се интересувал ,тези болтове са по - специални и трудно стругар може да ги направи.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Голф 4 1.6 16V скоростна кутия.

Мнениеот agumba » Пон 19 окт 2015 15:05

Сам по себе си, шестостенът, като заготовка, е мека стомана, каквото и да се води! Обикновено, е ст.45, не знам какво е това 45Х, и съвсем не става за големи напрежения.

Затова, имаш два варианта - вземаш от тоя шестостен, правят ти болтовете, отиваш на циментация /ВЧ/, или повърхностна закалка, ако има кой да я направи добре!

Вторият вариант, е по-добрият, но и по-трудоемкия - от типа на 40Х, У-8, У-10, правят ти болтовете, фрезоват ти и шестостенна глава, и отиваш пак на закалка, съобразена с очакваните напрежения!

Ако ти се вижда, че няма разлика в двата варианта, ще ти кажа само, че стоманите от долупосочените, имат по-високи единици на твърдост, при които обаче, запазват и якостните си качества и на усукване, каквото ти трябва и на тебе!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”