Здравейте,
имам проблем с голф 2 1.6 EZ бензин 1990 година.
Проблема е че от два дни не ми работи нагревателя на задния прозорец,а заедно с него и освтлението на задния регистрационен номер.Всички бушони са здрави.Спецялно бушон номер 9 ,който е за нагревателя като се извади и спира да свети диода,който е на копчето за нагревателя.От тук предполагам че от таблото с бушоните до копчето всичко е наред.Напрежение не стига нито до нагреватля нито до крушките за номера.Нагревателя има съпротивление,следователно е здрав.Свалих маншоните,където минават кабелите при пантите на вратата на багажника изглеждат нормално,поразбутах кабелите но нищо.
Другия ми въпрос е кабелите от къде минават?В багажика до левия стоп има доста кабели и ми се струва че стигат до там и после продължава цял сноп напред към двигателя.Или тези за нагревателя и крушките на номера вървят по тавана на колата?
Забравих да спомена че задната чистачка работи,тя не е засегната.
Какво може да се направи според вас?Къде да се премери да се установи до къде идва ток и лесно ли биха се подменили кабелите,ако са засегнати и евентуално къде.
Благодаря.

голф2 проблем нагреватл прозорец и осветление рег.номер
-
- R.I.P
- Автомобил: golf 2
- Двигател: SB 1990
Re: голф2 проблем нагреватл прозорец и осветление рег.номер
може да си сигорен по тавана кабели няма 

- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Най-вероятно прекъснати кабели при маншона към петата врата от там минават кабелите за подгрева, за рег. номер и за задната чистачка. 

- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
Колега един приятел има абсолютно същия голф и имаше същия проблем.едно по едно започна да му изчезва всичко което е на петата врата осветлението на номера,нагревателите на стъклото и накрая и чистачката.почнахме да търсиме проблема и го намерихме в маншончето което е до пантата на петата врата.от стотиците хиляди може би отваряния за тези години на които е колата,и съответно толкова прегъвания на кабелите се прекъсват 1 по 1 и ето ти проблем.100 % проблема ти е от там.следва свързване по цветове,удължаване ако е необходимо,запояване,изолиране и си готов.Успех 

-
- R.I.P
100 % е там кадето казва колегата 

Благодаря на всички.
А дали кабелите от лявата страна на капака на багажника стигат до лявия стоп?Там виждам че има доста голям сноп с кабели, които не са само за лявия стоп(в смисъл всичко стоп,мигачи,габарити и тн.).Най-вероятно до там имам ток, и трябва да се прекарат нови кабели от там до капака на багажника.
А дали кабелите от лявата страна на капака на багажника стигат до лявия стоп?Там виждам че има доста голям сноп с кабели, които не са само за лявия стоп(в смисъл всичко стоп,мигачи,габарити и тн.).Най-вероятно до там имам ток, и трябва да се прекарат нови кабели от там до капака на багажника.
-
- R.I.P
земи от някаде един пробник и дръпни кабелите преди згънката и провери дали идва ток ако сичко е 6 почваш след згънката и ще се види кое каде и как е ...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ywygolf написа:Благодаря на всички.
Купи силиконови кабели със съответното сечение /като тези минаващи през маншона./ Купи си и термосвиваем шлаух 1м /трябва да стигне/ Режеш един по един всеки кбале от снопа.Но така , че снадката да не е в маншона. т.е. правиш 2 спойки като едната се пада вътре в капака на багажника , а другата да е в задната колонка. За по-лесно може да изкараш цялото снопче до десния мигач, като не забравиш дапуснеш 1 проводник или дебела медна тел 1,3-/5/мм за да може после да изтеглиш снопа до и през отвора горе в ляво на купето.
В самия капак е добре снопа с мястото където са спойките да укрепиш снопа су=ъс скоба, но скобата да не е преди мястото на спойките.
Проблема се оказа точно прекъснати кабели където се затваря багажника.Проблема е решен вече.
Благодаря на всички.
Благодаря на всички.
- lub4eto
- Автомобил: Сеат Алхамбра 1
- Двигател: ADY 1996г
а как по точно става защото аз се пробвах но маншона пречи и няма как да се снаждат кабелите и единственото решение да се сменят цели кабели.....няма ли начин да излезне целият сноп кабели за да се поправи и после пак да се вкарат през маншона и вратата.....
- lub4eto
- Автомобил: Сеат Алхамбра 1
- Двигател: ADY 1996г
някой ще помага ли
- holy_diver
- Автомобил: Volkswagen Golf II
- Двигател: PN 1990
моя проблем е подобем но с копчето за подгряването на стъклото светкат лампите на номера
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”