Голф4 1.4 16в 99г гори масло
Голф4 1.4 16в 99г гори масло
Имам Голф4 1.4 16в 99г.започна да гори около1л.масло на 1000км.без да има теч и с нормална компресия.Ровнах се из форумите и вижте какво открихhttps://www.youtube.com/watch?v=05ouYyn5LaY.Проверих и в немски форум и се оказа, че коли на по 100-125 000 км.със само един собственик горят по 1л.масло на 1000км.и след почистване на системата за картерни газове и смяня на pcv-клапана проблема е решен.Ако някой е пробвал моля да сподели.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Голф4 1.4 16в 99г гори масло
за този двигател е нормално в повечето случай е за ремонт
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
tips68, като искаш пак си рови по форумите, но се приготви за смяна на сегменти, минал съм по тоя път, след смяната им, не ми гори масло въобще.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, този двигател го слагат и на поло, предимно. Имах скъсани маркучи по картерната вентилация, смених и ПЦВ клапанчето, чистих и масления сепаратор, който не беше задръстен. Вярно е, че качва масло през маркуча на капака на клапаните през въздушния филтър и после в дросела, но не е толкова много.
Най лесно може да провериш, като свалиш въздушния филтър и после погледнеш как е положението при дросела, трябва да е яко омазнен, може да свалиш дросела и да видиш колко масло имаш във всмукателния колектор, не е като да няма, доста е омазнено, но 1 л. на 1000 км е прекалено много, трябва да имаш голям проблем с картерната вентилация. Ако е затапена направо ще ти избие маслото отгоре, даже изхвърля щеката за маслото, доста е това масло само за проблем с картерната.
На мен ми беше изчезнало около 400 грама и ми омазняваше дросела, докато не смених всички маркучи и последно, като го гледах масло нямаше.
Провери си картерната вентилация и ако всичко ти е наред, остава това, което са ти казали колегите, за съжаление.
Най лесно може да провериш, като свалиш въздушния филтър и после погледнеш как е положението при дросела, трябва да е яко омазнен, може да свалиш дросела и да видиш колко масло имаш във всмукателния колектор, не е като да няма, доста е омазнено, но 1 л. на 1000 км е прекалено много, трябва да имаш голям проблем с картерната вентилация. Ако е затапена направо ще ти избие маслото отгоре, даже изхвърля щеката за маслото, доста е това масло само за проблем с картерната.
На мен ми беше изчезнало около 400 грама и ми омазняваше дросела, докато не смених всички маркучи и последно, като го гледах масло нямаше.
Провери си картерната вентилация и ако всичко ти е наред, остава това, което са ти казали колегите, за съжаление.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
На този ДВГ е най-добре да смениш сегментите....справка-форума.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”