golf 4
golf 4
Привет,
Оказа се че гофретника харчи новото масло, което му сипах. Сипах му : Масло CASTROL Edge Titanium FST Turbo Diesel 5W-40 – 5 литра ( става и за бензин ). За около 500 км в София разхода беше незначителен. Тръгнах обаче от София до Ямбол ( 300 км разстояние ) ( тогава маслото беше на края на защрихованото на пръчката )и след като пристигнах на другия ден сутринта проверих нивото на маслото. Маслото беше на минимума, но без да ми светна лампата за маслото. Долях и около 0,5 литра и пак тръгнах за София. Резултата в София на следващия ден същия маслото се оказа пак почти на минимума. КОлата е с катализатор и на края на ауспуха тръбите ми чернеят. Посъветва ме пшриятел да й сипа 5w50, но аз се колебая дали да не пробвам първо с 10w40 или направо да не скоча на 10w50 ли 10w60 преди да се вкарам във филма със гумички на клапани и сегменти... Колата е golf 4 1.6 16V BCB код на мотора 105 коня и е 2002 ра година. Моля Ви за съвет как да постъпя в тази ситуация ? Ще съм благодарен ако колегите със същия мотор дадат мнението си дали колите им пипат маслото и с какво масло ги карат?
P.S Въпросното масло Castrol го закупих от сайта maslata.bg по точно в кв. Дружба 2 до магазин Фантастико.
Благодаря Ви !
Оказа се че гофретника харчи новото масло, което му сипах. Сипах му : Масло CASTROL Edge Titanium FST Turbo Diesel 5W-40 – 5 литра ( става и за бензин ). За около 500 км в София разхода беше незначителен. Тръгнах обаче от София до Ямбол ( 300 км разстояние ) ( тогава маслото беше на края на защрихованото на пръчката )и след като пристигнах на другия ден сутринта проверих нивото на маслото. Маслото беше на минимума, но без да ми светна лампата за маслото. Долях и около 0,5 литра и пак тръгнах за София. Резултата в София на следващия ден същия маслото се оказа пак почти на минимума. КОлата е с катализатор и на края на ауспуха тръбите ми чернеят. Посъветва ме пшриятел да й сипа 5w50, но аз се колебая дали да не пробвам първо с 10w40 или направо да не скоча на 10w50 ли 10w60 преди да се вкарам във филма със гумички на клапани и сегменти... Колата е golf 4 1.6 16V BCB код на мотора 105 коня и е 2002 ра година. Моля Ви за съвет как да постъпя в тази ситуация ? Ще съм благодарен ако колегите със същия мотор дадат мнението си дали колите им пипат маслото и с какво масло ги карат?
P.S Въпросното масло Castrol го закупих от сайта maslata.bg по точно в кв. Дружба 2 до магазин Фантастико.
Благодаря Ви !
Последна промяна от aparushev на Съб 18 мар 2017 0:13, променено общо 2 пъти.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Golf4 ОГРОМЕН разход на масло.Съвет за ново масло ?
Добре дошъл в клуба.
Пробвай с 10/40,но не смятам че ще решиш проблема.
Пробвай с 10/40,но не смятам че ще решиш проблема.
:) Ако е от значение съвсем скоро смених комплект ангренажа със всички ролки. Възможно ли е разхода на масло да е от неправилно зацепени валове ?
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
Колега, според мен това масло не е за твоята кола. Аз обаче не разбрах какъв ти е мотора на голфчето, ако е това от профила ти пробвай със 10w40, но не взимай кастрол, а пробвай с нещо друго. Преди и аз карах със кастрол и не бях доволен, сега със с мотул и нещата са много по добре.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Смени колата !
-
- VW експерт
Sashko_Trg написа:Смени колата !
Мнения ли трупаш,гледам че и ти караш същата?
Към колегата пуснал темата,използвай търсачката,има една камара теми за Голф 4,с 1.6 двигател,със същия проблем.
Ще видиш,че не си ти единствен с подобен проблем.
Пробвай с 10/40 масло,но дълбоко се съмнявам че това ще ти реши проблема.
Началото на решаването на проблема е разглобяване на мотора.
А дали ще сглобиш същия мотор,или ще купуваш друг цилиндров блок зависи от степента на износване на твоя блок.
genobuldoka написа:Колега, според мен това масло не е за твоята кола. Аз обаче не разбрах какъв ти е мотора на голфчето, ако е това от профила ти пробвай със 10w40, но не взимай кастрол, а пробвай с нещо друго. Преди и аз карах със кастрол и не бях доволен, сега със с мотул и нещата са много по добре.
Да колега такава е колата 1.6 16 v BCB мотор 105 коня 2002-ра година. Мисля си и че кастрола не е точно кастрол....
-
- VW експерт
Пазарувал съм от другия им магазин,на Любляна и съм доволен от предлаганата стока.
Същото масло съм го пазарувал и от друг сайт,който има и магазин в София,също без забележки.
Недейте да казвате,че всичко е менте.
Менте са доходите,управата на тази държава,та се принуждаваме да караме коли бракувани от други държави.
Никой западняк не изхвърля годен за употреба автомобил.
Същото масло съм го пазарувал и от друг сайт,който има и магазин в София,също без забележки.
Недейте да казвате,че всичко е менте.
Менте са доходите,управата на тази държава,та се принуждаваме да караме коли бракувани от други държави.
Никой западняк не изхвърля годен за употреба автомобил.
Re: golf 4 1.6 16V BCB огромен разход на масло съвет за ново
Спрях се на Мотул 10w40 Sunergie+ от фен магазина. Мисля него да сипя и след това да видя как ще е. Ауспуха на колата чернее, довечера ще прикача снимка да ви го покажа. Странното е че колата со върви доста прилично, разхода на гориво също е нормален. Дано ако не се оправи от маслото да се окажат гумичките на клапаните.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Аз от 2009 г. карам със същият код на двигателя само с масло 5w40 и никога не съм доливал - 90 х. км. Марки Кастрол, Mотул, Eлф, Q8. Не е от маслото иди на майстор за 1 000 км. 1 литър е много.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Последните 3 смени с това: MOTUL 8100 X-CESS 5W40;
Преди това 2 смени с CASTROL EDGE 5W40 TURBO DIESEL - преди да излезе с новата опаковка.
Маслата са купувани от магазин на Каменоделска, по принцип продава през нета няма да пиша името.
Преди това 2 смени с CASTROL EDGE 5W40 TURBO DIESEL - преди да излезе с новата опаковка.
Маслата са купувани от магазин на Каменоделска, по принцип продава през нета няма да пиша името.
До сега разхода на масло в какви граници е бил, ако след смяната рязко се е покачил разхода на масло разбирам да обвиняваш маслот.
Друг момент е , че не споменаваш как си карал автомобила за тези две доливания. Ако си карал със 100км/ч и си изгорил 1 литър е притеснително, ако обаче си кара на уволнение не бих казал.
Бензинките от тези година 1400сс, 1600сс, 2000сс са си общо взето известни с този недостатък, но по-интересни са горните ми въпроси.
Аз лично карам с тотал 10w40 след като разхода на кастрола ме хвърли в размисли за ремонт на двигател...
Друг момент е , че не споменаваш как си карал автомобила за тези две доливания. Ако си карал със 100км/ч и си изгорил 1 литър е притеснително, ако обаче си кара на уволнение не бих казал.
Бензинките от тези година 1400сс, 1600сс, 2000сс са си общо взето известни с този недостатък, но по-интересни са горните ми въпроси.
Аз лично карам с тотал 10w40 след като разхода на кастрола ме хвърли в размисли за ремонт на двигател...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако след смяната на маслото нещата с разхода останат същите няма смисъл да се харчиш за друг тип масло, просто оправи мотора.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Мнения ли трупаш,гледам че и ти караш същата?
Здравко колегата от поста кара доказал се двигател , а не от бензиновите еднодневки. Блока не подлежи на ремонт. Купи-чупи -купи нов . 2л е по-друга бира, но 1,4 и 1,6 няма шлайф на блока.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”