Голф 3 - Фарове Angel Eyes

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
deepmind
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - Фарове Angel Eyes

Мнениеот deepmind » Съб 24 окт 2015 8:47

Имам възможност да закупя такива фарове с лупи за Голф 3 на супер цена. Мога ли да ги използвам в България и в други европейски държави? Необходими ли ще са преправяния? Благодаря предварително.

Последна промяна от dobrin на Съб 24 окт 2015 9:26, променено общо 1 път.
Причина: Превод в ефир Добрин Балчев.

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Re: Голф 3 - Фарове Angel Eyes

Мнениеот mitko23 » Съб 24 окт 2015 22:09

Здравей колега, за България не знам да има някакви изисквания по отношение на това с какви фарове караш, така че проблем нямаш да имаш.Имам познат, който си караше колата с преправени обикновени оригинални фарове на Голф 3 и си беше сложил Bi-Xenon и никой не му е правил проблем. За другите държави, ако колата е с български номера и се кара с български номера пак няма да имаш проблем. Вече ако се регистрира с чужди номера май единственото,което се прави е,че при технически преглед ги записват там като екстра или нещо подобно. Относно преправянето може би(не съм сигурен) трябва да се преправят малко буксите от старите фарове ако новите са с различни такива,но предполагам няма да е трудно да се изпълни.

PS.Единственият проблем за, който се сещам е ако фаровете са произведени за държава с обратно посока на движение- като Англия например или Япония, но това май пак не е проблем да се настроят рефлекторите за нашите условия на шофиране.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 25 окт 2015 2:48

Прочетохте свободно съчинение на тема "Не знам, но давам акъл" от известния автор mitko23.
По темата: на въпроса "Мога ли да карам с едни фарове?" едва ли може да се даде адекватен отговор.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 25 окт 2015 3:01

И аз не знам за другите държави, ако колата е с български номера и се кара с български номера :mhihi.
НО знам, че вече има изгорял колега, управляващ автомобил с българска регистрация в Австрия по спомен, който плати солена глоба заради фаровете :deal

deepmind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deepmind » Нед 25 окт 2015 8:52

,Олеле и аз какви съм ги сътворил... В бързината съм забравил да напиша,че фаровете са от Англия... От там идва и притеснението ми...дали могат да се настроят за нашите пътища?

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 25 окт 2015 9:40

Качествените фарове с лупи на късите имат възможност да се настройват за лява или дясна дирекция...Визирам Хела Липстат,Депо-ФК...може да има и други.За тези с обикновенните рефлектори-не зная,но като идея-евентуална размяна на фасунките на късите? :wink

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Пон 26 окт 2015 0:46

myrshavija написа:Прочетохте свободно съчинение на тема "Не знам, но давам акъл" от известния автор mitko23.
По темата: на въпроса "Мога ли да карам с едни фарове?" едва ли може да се даде адекватен отговор.

Не желая да оспамвам темата на колегата, но твоята забележка по мой адрес е неоснователна и бих казал доста груба. При положение, че няма какво да кажеш или да дадеш съвет макар и ориентировъчен по-добре не трупай мнения. Заради такива като теб нямам желание вече да давам какъвто и да било съвет във форума. С така нареченото от теб "свободно съчинение" исках да помогна колкото мога на колегата и да го ориентирам при положение, че искаше спешен отговор, въпреки че не беше посочил никаква марка на фаровете и т.н. И за да не кажеш, че пак пиша "свободни съчинения" от тип "Не знам, но давам акъл" както си се изказал по мой адрес, въпреки че не ме познаваш ще го кажа така:
1) В България няма НИКАКВИ пречки да караш с неоригинални фарове стига да светят и двата както е изискването по закон и да са регулиране, когато караш колата.
2) В Европа също можеш да кара с неоригинални фарове стига да НЕ си ги пипал/преправял ти, което ще рече да не си им правел доработки, които не са били измислени и фабрично направени.
3) По непотвърдена информация фарове от държави които са с обратно движение като Англия,Япония Австралия ит.н, за да се карат свободно в държави като България и т.н.-трябва или да се сменят рефлекторите или да се залепят на фаровете нещо като лепенки(да не заслепяват шофьорите в насрещното движение).

За да е всичко законово изпипано пуснах мейл до съответните служби в UK относно този казус и предполагам, че до края на седмицата ще ми отговорят и мога да кажа със сигурност(в някой случай и две седмици-хората не си дават много зор :Mr Green Fun )

PS. Специално за Австрия попитах днес един познат, който живее там от близо 20 години и дълго време е имал досег със законодетлната власт и потвърди мнението ми в т. 2, въпреки че има и изключения както е посочил колегата vucata.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 26 окт 2015 7:06

mitko23 написа:Не желая да оспамвам темата на колегата, но твоята забележка по мой адрес е неоснователна и бих казал доста груба. При положение, че няма какво да кажеш или да дадеш съвет макар и ориентировъчен по-добре не трупай мнения. Заради такива като теб нямам желание вече да давам какъвто и да било съвет във форума. ...
Ти май нещо се засегна, затова ще ти цитирам предния пост и ще кометирам в червено защо смятам, че той е безполезен.
mitko23 написа:Здравей колега, за България не знам да има някакви изисквания по отношение на това с какви фарове караш, така че проблем нямаш да имаш хем не знаеш, хем казваш, че няма да има проблем - как става това?.Имам познат, който си караше колата с преправени обикновени оригинални фарове на Голф 3 и си беше сложил Bi-Xenon и никой не му е правил проблем някой някъде карал с някакви фарове и нямал проблем, следователно никой няма да има, така ли?. За другите държави, ако колата е с български номера и се кара с български номера пак няма да имаш проблем много категорично - явно познаваш законодателството по целия свят, а освен това твърдиш, че българската регистрация освобождава шофьора от задължението да спазва законите на страните, в които пътува - това е направо смешно. Вече ако се регистрира с чужди номера май единственото,което се прави е,че при технически преглед ги записват там като екстра или нещо подобно колко лесно било. Относно преправянето може би(не съм сигурен) трябва да се преправят малко буксите от старите фарове ако новите са с различни такива,но предполагам няма да е трудно да се изпълни.

PS.Единственият проблем за, който се сещам е ако фаровете са произведени за държава с обратно посока на движение- като Англия например или Япония, но това май пак не е проблем да се настроят рефлекторите за нашите условия на шофиране.

Ако наистина спреш да пишеш такива безполезни и на места смешни коментари във форума, както намекваш, че ще стане, форумът само ще спечели, защото глупости като твоите не са нужни никому.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”