golf 3 1.8 mono проблем с температурата на колата
golf 3 1.8 mono проблем с температурата на колата
колеги имам проблем с температурата колата започна да работи на 95-100 градуса след смяна на температурния датчик и перката се включва чак на 100+ градуса... някой може ли а ми помогне с нещо? благодаря предварително :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: golf 3 1.8 mono проблем с температурата на колата
Това са показания на новия датчик,не че колата е почнала да работи на по-горещо.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Явно не можа да разбереш намека на колегата. Че колата ти си работи нормално, просто таблото ти показва глупости заради новия датчик 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Новият датчик е от евтините...които един колега ги препоръчваше..Пълно разминаване с реална и показвана температура.Вземи си един от Порше и ще се успокоиш.И да знаеш...вярвай повече на датчика за вентилатора!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Новият датчик е от евтините...
Аз съм купувал от скъпите, на цена от 50 лева. И пак си показваше над 100 градуса. Накрая се оказа, че може проблема да е от таблото, но така и не реших проблема, а продадох колата така. Но това не е фрапиращ проблем. Важното е да пуска перките, и да се охлажда двигателя.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Вземи си един от Порше и ще се успокоиш.
Ти да не си на договор към "Порше"? Само от Порше ли да си купим? Нещо други марки, други модели няма? Сменях си лагера на задната ОС и си купих Феби. Ако те питам теб сигурно и за лагер ще ме пратиш в Порше? На мен си ми показва температурата вярно.
Аз на теб не ти ли казах, че на мен датчик от оригиналните се издъни и на таблото показваше коректна температура, но колата нямаше палене? За компютъра на колата температурата, която му даваше датчика като сигнал беше 120градуса, докато на таблото показваше най-ляво на скалата?

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ами като си купиш 3-4 такива датчици от тънканата, сети се сам дали не е по-добре от там да се вземе. Цената не е 100лева отгоре. Там е тънкия момент, че колегата ти предлага най-добрия вариант за тази част. Никой не ти казва да ходиш в Порше за всичко 

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Пусни един термометър в казанчето и ще разбереш истината.После си правиш сметката вече кое те лъже-датчика ли,уреда ли.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Ами като си купиш 3-4 такива датчици от тънканата, сети се сам дали не е по-добре от там да се вземе.
И защо си мислиш, че всички датчици, които не са от Порше са менте? Например има датчик Делфи за 15лв. Ще ме извинявате, но 60лв за 1-2 термистора е абсурдно, също както и 250лв за дебитомер, който е една платчица, която всъщност може да се направи за няколко долара. Не на последно място, в другата тема пак за служебното 1.8 моно на един друг колега, имаше човек който написа че е отварял оргинъл и евтиняк термостат - и на двата вътре елементът е един и същ.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
А анализ на състава на сплавта на елемента направил ли е?Там е "тънкостта"...а не как изглежда външно...И въобще там е измамата с евтините части....материала от който са направени.Лично аз ценя високо труда на добрия механик и не бих го използвал многократно за смяна на евтини боклуци....защото и за боклуци и за хубави части трудът е един и същ!Когато се научим да ценим квалифицирания труд-тогава всичко ще бъде такова каквото го искаме!
Последна промяна от IvanMan на Съб 24 окт 2015 19:37, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Лично аз ценя високо труда на добрия механик и не бих го използвал многократно за смяна на евтини боклуци....защото и за боклуци и за хубави части трудът е един и същ!Когато се научим да ценим квалифицирания труд-тогава всичко ще бъде такова каквото го искаме!
Жокере, аз съм лаик и си смених сам датчика на антифриза. Хайде, моля ти се да не отваряме темата. Другото е, че "майстор" искаше поне 120лв за ремонт на парно, а с тема от форума без да си свалям таблото си го оправих сам и съм си на топличко, нищо че майсторъ твърдеше, че не може без да се свали таблото. Да си монтажник на части е въпрос на опит, но всеки без квалификация може да се научи, както го показва по-горното с това, което съм се научил аз. И тройници, накладки, антифриз се научих да си сменям, а съм кръгъл идиот.

Истината е, че термисторите в Конрад струват по 50 стотинки. До 60лв плащам за една алуминиева капачка и букса ли? Същото е и с ламбда сондите. На VAG с букса - 200лв, универсална - 75лв на МагнетиМарели, има и други. Е?
Не казвам, че датчик от 8-12лв ще изкара колкото от 60лв. Но работи. Ако изкара 5 години, оправдало си е цената. Сменя се елементарно. Ако човекът няма 60лв в момента, може да си реши проблема с 8лв. И ще му работи, докато "забогатее". Тогава пък може да поиска да смени колата.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Почна се с лирическите отклонения..
Моя датчик е 15лв Люксембург.И с него и със стария си показва едно и също,та разбрах,че е таблото.Та може би за моето табло датчика на колегата ще ми е супер???
Първо да си мери показанията на датчика,от там натам всичко е ясно.А който ходи в магазин да си куми датчик,просто да си носи мултицета и да ги мери наред,независимо от цената.Така е гарантирано.
Моя датчик е 15лв Люксембург.И с него и със стария си показва едно и също,та разбрах,че е таблото.Та може би за моето табло датчика на колегата ще ми е супер???
Първо да си мери показанията на датчика,от там натам всичко е ясно.А който ходи в магазин да си куми датчик,просто да си носи мултицета и да ги мери наред,независимо от цената.Така е гарантирано.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”