размер за лагер на климатик?-РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

размер за лагер на климатик?-РЕШЕН

Мнениеот bulaki » Сря 07 фев 2007 15:00

Здравейте колеги,искам да ви попитам дали някой знае размера на лагера ,на шайбата ,по която върви пистовият ремък на компресора за климатика,защото се е разбил и когато купих колата беше в багажника?Не знам колко време е стоял там,но имаше ръжда по шайбата,а като се погледне през дупките за маркучите се вижда някаква зелено-жълта течност приличаща на някакво масло.Нека се изкажат всички,които имат някаква информация по въпроса

Последна промяна от bulaki на Пет 27 апр 2007 14:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 07 фев 2007 15:28

Мисля че сам няма да се справиш с този проблем.През какви дупки виждаш тази течност-това е маслото което циркулира заедно с фреона, че то целият ти компресор може да се е скапал, а ти търсиш лагер!?

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 07 фев 2007 17:57

ами двете дупки отзад на компресора,може би са за входящ и изходящ маркуч,не съм запознат точно с тези работи,а иначе при завъртане на ексцентрика вътрешните лагери не изглеждат разбити,защото при въртене няма луфт.Сигурно ще ме попиташ "Как разбра?",просто този външният е доста разбрицан и като се хване шайбата да не мърда и се завърти ексцентрика няма /поне не се забелязват/ луфтове

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Чет 08 фев 2007 8:42

На ФВ първо отказват екстрите.Повечето хора само дозареждат фреон при хладилни техници :roll: , а е необходимо периодично да се слага и от това масло което ти виждаш вътре. Вътрешните лагери може и да са здрави , ама има едни аксиални буталца които може да са заминали....След като купих колата моя климатроник външно беше перфектен, системата не изпускаше фреон, ама компресора не правеше налягане:shock Решението:150лева за нов-втора употреба +150 за ремонт и всичко е ОК.
Приготви пачката и отивай на майстор :077:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 08 фев 2007 11:17

Колега имай в предвид , че ако не са затапени мъркучите след като е свален компресора в системата е попаднала влага и всичко е заминало по дяволите,освен това не знам как е свален компресора и са зацепени другите неща,при мен на Джетата на компресора ми е зацепен генератора и ако го няма него нямам и генератор,освен това и самото съосие на шайбите е направено така така че при теб явно е барано майсторски и няма да се разминеш само с един лагер както си мислиш , проблема ще е по-голям поне според мен.Отиди на майстор да ти направи една диагностика на компресора да го отвори и да ти каже какво му е състоянието както и на цялата система.На темата за лагера трябва да се разглоби шайбата и да се види какъв му е размера слагат се поне 3 вида лагери на моя цената беше около 35-40 лв само лагера труда още 20 и фреона още 50 че и повече от тази цена тръгваш като сигурна ,другите неща ако излезнат + тях.Ако проблема се окаже голям имам всичко за климатик обади се ще се разберем нещо !Успех! :D

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 08 фев 2007 11:32

Зацепени за заедно всичките пущини - и климата и серво помпата, за да се изолира компресора се слага по-къс ремък - те така са си и по каталог - със серво, със клима, със серво и клима...
Иди да ти го погледне майастор, ама някой от който познаваш доволни клиенти, щото има разни хладилни техници...

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 08 фев 2007 12:15

Както са написали колегите по-горе лагера може да се смени и струва между 30 и 50 лв.Сваля се стария лагер и се гледа, поръчва и така.Лятото поръчвах такъв за един компресор - казаха ми само с поръчка и е японски.

Зеления цвят на маслото се получава от боя, която се слага в него за да може да се открият бъдещи течове по системата (боята свети на УВ светлина )

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 08 фев 2007 14:45

didkoltd написа:Колега имай в предвид , че ако не са затапени мъркучите след като е свален компресора в системата е попаднала влага и всичко е заминало по дяволите,освен това не знам как е свален компресора и са зацепени другите неща :D

ами като гледам на маркучите има навит изолирбанд,но не съм го махал да видя дали има и други тапи под него.Колкото до зацепването е сложена оптегателна ролка на пидтовия ремък,а той е сменен с по-къс,като на тия без климатик.Дай някакъв телефон за връзка евентоално да се чуем ако проблема се окаже голям и ако реша да го правя,ако си го карам така може и въобще да не слагам друг,но това в последствие ще се разбере,зависи как ще сме с паричките

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Чет 08 фев 2007 15:26

Няма как да разбереш дали компресора става, само със разглобяване.За да работи трябва да осигурява нужният дебит и налягане.Единия вариант е на стенд, другия да напълниш системата и да пробваш на твоята кола.Ама явно става въпрос за много пари, щом предния собственик се е отказъл от него....

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 08 фев 2007 17:14

Ами то, някаква кака го е карала преди мен и ми се сртува,че не е искала да набива пари по колата,а е искала само да се вози,но може и да греша,а проблема да е сериозен.Все пак ше отида да го преслушат,за да видя какво е положението.Искам да попитам Ваското1 дали се занимава с такива работи и ако може да помогне ще отида при него,защото съм слушал добри отзиви за него,като майстор?А аз телефона му ще го взема от "сервиза"

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 26 апр 2007 18:50

Здравейте колеги,проблема с моя климатик до утре ще се разреши.Днес ходих да го оставя да се прави при майстор и проблема наистина се оказа големичък:
1.смяна на лагера
2.нова намотка на електромагнита
3.съединител-щото моя го прецаках
4.капак за задната страна на климатика(дето влизат маркучите)
5.стойка и някакъв болт за напасване на компресора(щото оригиналните са ги затрили)
6.пълнене с фреон
Това всичкото до тук ми струва 220 лв.+ утре ще докарат и филтъра за фреона, който срува 85 лв. с поръчка от Пловдив и след това колата трябва да запее с вече направеният климатик.Като го пусна утре ще пиша,за да се похваля

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пет 27 апр 2007 14:42

Здравейте колеги,искам да се похваля за вече работещият климатик на Голф-чето ми :D ,много се кефа на него,особено като работи вече след толкова обикаляне и висене при майстора.
Благодаря на всички колеги, които дадоха мнение по този мой проблем :bowdown и дано не се случва на никой с климатика това което се случи с мене.
За това ви призовавам да си наглеждате редовно тази екстра на своите колици!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”