Голф 4 1.9 ТДИ - Неработещо загряване на задно стъкло?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Голф 4 1.9 ТДИ - Неработещо загряване на задно стъкло?

Мнениеот BobyM » Пет 30 окт 2015 7:51

Здравейте отново колеги, тази сутрин температурите доста бяха паднали и колата беше доста позаскрежена, почистих предното стъкло като я запалих и оставих задното да го оправи подгряването и тръгнах.
Е да ама ъхъ не иска да се стопи грам, преди самите нагреватели след няколко секунди си личеше, че подгряват сега въобще.
Карах 30-35 км. и то малко или много от слънцето се оправи стъклото но само от него.

Въпроса ми е преди седмица две отново ми се откачи глупавото маркуче за задната чистачка от троиника (мисля, че беше троиник) и тавана отново се намокри в задната част, та възможно ли е заради това нещо да е заминало подгряването на задното стъкло?

Малко по късно като се затопли ще разглабям да оправя и маркучето и евентуално да огледам от къде може да е проблема но все пак даите някакви насоки къде да търся проблема.
Като цяло май май аз не го гася особено подгрева от копчето та си работи целогодишно въпроса е има ли шанс да е заминал някои бушон заради това мое невежество или някъде другаде да търся? :scare3

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Re: Голф 4 1.9 ТДИ - Неработещо загряване на задно стъкло?

Мнениеот BobyM » Пет 30 окт 2015 13:01

Ох докато намеря къде ми отиде темата.... явно тук е трябвало да я сложа щом е преместена.

Проблема се оказа следния: Италиянеца е правил струвал нещо по жиците от лявата страна под оплътнението което е от купето към вратата на багажника и е оголил няколко жици едната от които повече други сякаш колкото да се види под цвета им какви са с ножче сякаш са резнати леко гумените оплътнения. И така тази която е била заголена повече е започнала да дава на късо и да грее тъй като тя се оказа, че е за подгрева на стъклото при което е стопила маркуча за чистачката и от там насетне при моито пръскане се е овлажнило още и жицата буквално от греене се беше прекършила както и маркуча беше стопен изцяло и разделен на две.

За момента събрах 2те парчета на жицата и омотах здраво с изолирбанд както и изолирах всички останали жички които бяха леко заголени всяка по отделно с изолирбанд.
Маркучето нямаше как да се снади защото беше заминало на супер ужасно място и нямаше как да го снадя там, изнамерих един стар маркуч от вакуми прекарах го през дупката на уплатнението до машинката на чистачката и го снадих с 2 горивни маркучета и омотах яко с изолирбанд тъй като не можах да снадя маркучетата едно в друго директно дори и с нагряване.

Надявам се да издържи пък ако не ще знам другия път какво и къде да оправям.

Приемам съвети как т.е. от къде до къде се прекарва тази инсталация цялата която минава от ляво на багажника.
И също се интересувам от компетентно мнение дали според вас така ще издържи поне зимата?

ПС: Оказа се, че явно и аз имам вина за това, че не съм спирал въобще подгрева на задното стъкло и от там е нагрявала цяла година тая жица.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”