Здравейте колеги.
От два дни Колата взе да пуши, не е синкав или черен пушека, не мирише на изгоряло масло, а на недоизгорял бензин. Закарах колата на "майстор" - погледа, почеша се каза "Основен ремонт" и цена от към 1000 лв. Естествено отидох на диагностика и там казаха, че ламбда сондата е заминала, тръгнаха да я замерват и се оказа, че е счупена горната част. Възможно ли е от ламбдата да изпушва така? Да се хвърлям ли на основен ремонт при положение, че това си е дъртичка кола и на тая цена? Колата има и газов инжекцион, когато мине на газ пуши в рамките на нормалното. Масло не яде кой знае колко - около 1-1.5 л. на 10 000 км. /т.е. заминава това което е останало в тубата след смяната, понякога и остава - зависи от марката на маслото/. Първо проверих дали не е омешала антифриз и масло - маслото си е чисто, няма цвят на боза, по капачката няма бели налепи. Смених свещите, няма омасляване, няма следи от масло по леглата на свещите. Ще съм благодарен ако кажете от къде да почна и на всякакви съвети!

Голф 3 АЕК - пуши, но мирише на бензин
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Голф 3 АЕК - пуши, но мирише на бензин
Сякаш ако за газта ти трябва тази ламбда/освен за бензин/,си търси друга,универсална примерно.Ако не ти бърка вървежа на газ-карай и си свиркай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не знам до колко ми трябва. На газ нямам проблеми, не ми мени обороти, но при тръгване трябва да подам повечко газ.
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Колега почти всичките с този код (АЕК) имат този проблем повярвай ми.Искам следващия път преди да запалиш да извадиш буксата на температурния датчик и така да запалиш и пак ще си говорим.Не една,две с (АЕК) познати имат този проблем през зимата,много богата смес.Даже има и тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=5&t=84341&start=225 -приятно четене.А и ти препоръчвам да сложиш хубаво(оригинално ) масло например на Мотул,тъй като бившата ми кола и тя харчеше доста докато не сложих на Мотул-а.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега! Темата съм я изчел цялата, защото имах проблем със забиването на муцуната, но се оправи със смяна на датчик на Хол. Това за маслото е добра идея и ще пробвам, че и без това е дошло време за смяна. Ще пиша сега след смяна на ламбдата дали има някакво решение, че ми подариха една работеща.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”