Golf MK3 1995г. АBS - Проблем със запалването
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK3 1995г. АBS - Проблем със запалването
Здравейте колеги! Имам проблем и ще се радвам да ми помогнете да го разрешим. Та проблема е, че Голфа неиска да запали на бензин, но на газ си пали. Има бензин в колата ама неиска да запали. Пробвах като я запалих на газ, докато шофирам я обарнах на бензин и колата като натисна педала на газта спира и си мисля, че някаде се е запушило нещо и неможе да засмуче бензин. Колата я карам само на газ и разбрах, че трябва и на бензин да се кара отвреме на време ама късно го разбрах. Някой ако знае как да го оправя проблема ще съм му много благодарен.
Последна промяна от zak-64 на Пет 16 окт 2015 18:05, променено общо 2 пъти.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със задалването
Горивна помпа в резервоара - захранване до нея или най-вероятно самата тя,ако не е спирана и не си имал поне 4-5 литра в резервоара;моноинжектор - запекъл или с проблемно захранване - погледни как е спряно захранването му от загаджиите в режим на каране на газ - реле или ненадеждни връзки.
Засега това,ако дадеш повече информация,може и още...
Засега това,ако дадеш повече информация,може и още...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf MK3 1995г. АBS - Проблем със запалването
Здравей ! Извадих маркучето на карбуратора и когато я запаля на газ от там хвърля бензин. Може ли проблема да е от ключа за смяна на газ/бензин.
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
най-вероятно запушена дюза на моното
-
- Автомобил:
- Двигател:
А къде се намира точно дюзата.Махнах капака на въздуха и се видя едно като моторче и нещо като мембрана на карборатора отгоре. Къде се намират точно дюзите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах, че това като моторче където е, е самата дюза. Та въпроса ми е как се сваля и как се почиства и възможно ли е сам да я почистя ?
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
почиства се с ултра звук
-
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е проблема да е от ключа за смяна на газ/бензин ?
- pecata12310
- Автомобил:
- Двигател:
Kakто е написал по-горе колегата. Дай повече информация за начина на превключване, от кога го забеляза и как е изпълнена системата електрически - щом като подава гориво, докато е на газ. Това както споменаха изисква винаги да има бензин в колата. И остава само изгоряла моноинжекция или необходимост от почистване горивния тракт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Та значи, колата я занесох във вторник тази седмица в сервиз и вчера ми се обаждат да отида днес и да си я взема. Майстора уж сменил дюзата, горивния филтър и ми иска 89лв. и вика, че я е запалил. Та днес отивам аз и колата неиска да запали чува се едно пукане и делкото доста "подскача". И ми каза да отида пак другата седмица. Незнаел защо така прави и щял да го търси проблема. Аман от такива майстори. То ремонта ще ми излезе златен. Някой сблъскал ли се е с такъв проблем, защо така "подскача" делкото, ако някой има някаква информация ще съм му много благодарен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата днес я взех от сервиза и палеше на бензин, ама постоянно трябваше да помпя педала на газта и не вдигаше повече от 60 км/ч и като натисна педала малко повече и колата спира. И така лека полека стигнах до нас. Та изгасих колата пред нас за да отворя вратата на гаража после я запалих на бензин и си тръгна пак с помпене. Преди малко отидох да я запаля пак и нещеше. Нито на газ нито на бензин. Пак се чува някакво чукане и не пали.Някой знае ли защо е така ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Отиди си вземи парите от майстора (не знам защо си му ги дал, аз като посещавам сервиз ми дават да тествам колата ПРЕДИ да платя).
Аман от некадърници - поне да си каже, че не може да я оправи и да не ти иска пари
Ти провери по моното регулатора за горивото. Мой приятел с моно наскоро имаше дилема като твоята, пали, но не може да държи ПХ и направо гасне.
Ето малко материя по въпроса:
http://www.cc.ece.ntua.gr/~achan/Cars/Car_Modifications.htm
обърни внимание на елемент 11 от тази снимка:

Подмени мембраната, ако е скъсана, при моя човек е била на парчета буквално

Ти провери по моното регулатора за горивото. Мой приятел с моно наскоро имаше дилема като твоята, пали, но не може да държи ПХ и направо гасне.
Ето малко материя по въпроса:
http://www.cc.ece.ntua.gr/~achan/Cars/Car_Modifications.htm
обърни внимание на елемент 11 от тази снимка:

Подмени мембраната, ако е скъсана, при моя човек е била на парчета буквално

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега го отворих и мембраната е здрава. Възможно ли е, проблема да е във това до регулатора където има жиглъор отдолу и две клеми отгоре + и -(незнам как се казва).
-
- Автомобил:
- Двигател:
И да попитам капака на карбуратора за въздуха където е, отзад има два отвора. Във тези отвори нямах никакви маркучета тикнати. Трябва ли да има нещо вкарано там, предполагам, че трябва, но какво незнам. Някой ако знае ще съм м благодарен ако ми каже
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”