голф 3 гти 2.0 150 Постоянно ми гори бушон 15

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Asenlancer
Автомобил:
Двигател:

голф 3 гти 2.0 150 Постоянно ми гори бушон 15

Мнениеот Asenlancer » Чет 29 окт 2015 20:16

Здравеите колеги, имам проблем с голф 3 гти 2.0 150 кончета /Проблема ми е следния от 3 месеца на сам постоянно ми гори бушон номер 15 за електрониката на двигателя ,като за начало първия път в които изгоря беше като вкарах на задна и колата ми се побърка взе да и играят оборотите и изгасна докато открия че е изгорял съответния бушон , да речем един месец беше така вкарам задна гори ....... след това един месец нямах проблеми всичко беше ок / от няколко дена пак се почна стана студено изгоря ми съответния бушон смених го всичко е ок минаха 3 дена отказаха ми ел.стъклата както си бях отворил прозореца ни на горе ни на доло нито единия нито другия , поогледах бушоните и този път беше изгорял номер 14 които е за светлини за заден ход. Забравих да спомена че през лятото 3 пъти ми горя и бушон за вентилатора на парното но след третия път до сега нее мръднал няма проблем.... даите мнение ,някои имал ли е подобен проблем ..... :banghead

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Re: голф 3 гти 2.0 150 Постоянно ми гори бушон 15

Мнениеот mitko23 » Пет 30 окт 2015 23:36

Колега, да си правил някакви ремонти по ел. инстабацията или да си сменял някой ел. компонент преди да почне да ти прави колата такива проблеми - примерно стартер, алтернатор, аларма и.т.н. Единственото което ми идва на ум e някъде да нямаш разхлабена маса (минус) и оголен кабел и заради това да ти горят бушоните. Виж си хубаво до колкото може в двигателния отсек дали няма нещо разхлабено или оголена жица. Бих ти препоръчал също така да погледнеш при бушоните под волана мисля се падаше в ляво от тях има нещо като кръгла "розетка- светло кафява" на, която са закачени пак заземяващи кабели с букси. Самата тя е хваната с болт за купето. Виж дали няма нещо и там разкачено или прекъснато. Разбира се това са само догатки то моя страна. Бих те посъветвал да отидеш при някой да ти прегледа инсталацията, че да не хванеш да се запалиш.

PS. Предполагам не ползваш китайските бушони, които ги продават навсякъде по бензиностанциите, че те горят като за световно.

Asenlancer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asenlancer » Пон 02 ное 2015 16:55

Колега точно такива бушони ползвам от лукоил си ги взимам и ако наистина са китаиски трябва да пробвам с други може и да е от тях благодаря за съвета като имам време ще се ровя в инсталацията да видя дали ще открия нещо.

Asenlancer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asenlancer » Пет 13 ное 2015 20:11

Здравеите колеги, открих какъф е проблема случаино както си сменях дискове и наклатки и колата беше над мен видях оголена жица под стоиката на акомулатора та махнах акумулатора и стоиката изчистих стария изолир бланд разделях кабел по кабел от снопа и имаше 4 5 потрити кабела от вибрацията снадих ги на ново изолирах доста обилно един изолир бланд си замина и сложих шлаух за да не се потриват кабелите сега проблема е решен дори и двигателя мърка преди това ми правеше проблем на обороти...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”