Golf 2 1.3 гасне при празен ход
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Golf 2 1.3 гасне при празен ход
Да се направя и аз на домашен майстор преди да засиля тази барака в сервиз. При зимния ми автомобил (който не знам как ще избута зимата) се появи следния проблем. Паля колата, работи без проблем (не гасне). Карам малко и от скоро започва една серия, в която гасне когато спра да подавам газ, било то на скорост или спрял някъде на светофара. Като покарам известно време се оправя, но не винаги. Мислех, че е от карбураторите (то още може да е от тях) и излизах на околовръстното, няколко ластика и се оправяше, но сега и това не помага. Някакъв съвет какво да проверя, преди да го засиля към сервиза?
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Re: Golf 2 1.3 гасне при празен ход
мииии то са много неща дето трябва да се проверят, слаба връзка при токовете, газ бензин на какво я караш ? каза карбураторите ? какво да нямаш 2 3 карбуратора, мисля че имаш само 1 карбуратор. Свещи, дистрибуторна капачка, бобина, кабели на свещи, филтър на горивото, проверяваш как са нещата.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
То това ми е идеята да погледна едно по едно нещата. Карам я само на бензин, бензиновия филтър е нов. За тоците не знам, не прекъсва като я смачкам. И да 1 карбуратор е 

- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
успех с търсенето на проблема, сложи снимка на карбуратора, ако не се лъжа ми е познат, болката му е една ампула за парзни ход, свали я и я почисти има и опръстени за смяна по нея, но не съм сигурен имаш ли същия карбуратор, целия по него има едни вакууми нали ? вземи си провери вакуумите, някои вакуум да не ти е запушен или да гълта от някъде въздух.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1.3 не зная да имат ампула за празен ход. Това е 2е3. Имах подобен проблем с празния ход и доколкото помня се беше откъртило нещо по него пластмасово, което имаше известна роля в затварянето на дроселовата клапа (при карбураторите тя никога не се затваря напълно, иначе гасне). Това е най-коравият карбуратор на Пиербург, в него всичко е механика.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”