Golf 3 95г. 1.6 75 к.с бензин Проблеми след смяна на бобина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kesler
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 95г. 1.6 75 к.с бензин Проблеми след смяна на бобина

Мнениеот kesler » Съб 21 ное 2015 15:24

Здравейте,
става въпрос за golf 3 95-та година, 1.6 двигател 75 к.с. бензин. Онзи ден го закарах на сервиз да му оправят ръчната спирачка, че не държеше изобщо. Оставих го там, на другия ден ми се обаждат и ми казват: ръчната оправихме но не можем да го запалим :(. Казват ми бобината му трябва да се смени. Незнам дали не ме излъгаха нещо... незнам какви са/дали има симптоми преди бобината да замине, но не съм забелязал нещо нередно. Палеше си винаги от първия път, само врътвам ключа и след 1 - 1.5 секунди вече мотора работи. Не е гаснел сам и т.н. Затова много се усъмних, какъв е шанса точно там на сервиза да се счупи но нямах изобщо време да ходя да се разправям и да разпитвам, казах им сменяйте... 150 лв за бобина Beru. Взех я от сервиза, покарах 1-2 дни колата и ми прави впечатление, че мотора е станал много шумен. На празни обороти се чува един шум тъкъ тъкъ тъкъ тъкъ все едно вътре е мотора от трактора на дядо ми. Преди винаги е била много тиха, като чакам на светофари изобщо не я чувам. Другото нещо, което ми прави впечатление е, че сякаш не ускорява толкова бързо, колкото преди. За това може и да си въобразявам но шума със сигурност се появи след рамонта. На оборотомера като гледам оборотите, няма разлика от преди на празен ход. Кажете данеби някави настройки да трябва да се донаправят след смяна на бобина и т.н. какво според вас причинява проблема?
Благодаря!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Golf 3 95г. 1.6 75 к.с бензин Проблеми след смяна на боб

Мнениеот Iezekil » Съб 21 ное 2015 20:06

Правилния ход тук е да вземеш от приятел бобина за проба и да видиш дали се влияе мотора от смяната.Защото аз единствения път в който ми е тракал,но и работел неравномерно мотора беше преди да ми опука бобината/комутатора/.Изгасих и повече не запали.Та ако има връзка тракането с бобината,единствено с друга можеш да го хванеш.Да не говорим,че аз си купувам от 40лв.бобини.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”